Nagyszabású hadgyakorlatba kezdtek orosz hadihajók a Fekete-tengeren

2021. szeptember 20. 12:29
Rakétás és tüzérségi bevetéseket hajtanak végre, tengeri csatákat vívnak, és tengeralattjárók megsemmisítését gyakorolják be.

Nagyszabású hadgyakorlatba kezdett mintegy húsz orosz hadihajó a Fekete-tengeren, miközben Ukrajna az Egyesült Államokkal tart közös hadgyakorlatot az ország nyugati részén – jelentette hétfőn az Interfax orosz hírügynökség.

A hadgyakorlatban a többi között rakétás hajók, rombolók, tengeralattjárók és aknaszedők, illetve harci repülőgépek és helikopterek is részt vesznek. Rakétás és tüzérségi bevetéseket hajtanak végre, tengeri csatákat vívnak, és tengeralattjárók megsemmisítését gyakorolják be.

Az ukrán-amerikai gyakorlatot megelőzően pár nappal Moszkva Fehéroroszországgal tartott közös hadgyakorlatot, amely aggodalmat váltott ki a szomszédos országokban.

Kijev és Moszkva kapcsolata azóta mélyponton van, hogy Oroszország 2014 elcsatolta a Krím-félszigetet nyugati szomszédjától és Moszkva-barát szakadárokat támogat Ukrajna keleti részén. A hét éve tartó konfliktusban már több mint 13 ezer ember halt meg.

(MTI)

 Nyitókép: AFP

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szeretném, ha balhé esetén beszállnának a románok, és az oroszok szarrálőnék őket.

Tudom, gonosz, rosszindulatú ember vagyok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés