Nagyszabású hadgyakorlatba kezdtek orosz hadihajók a Fekete-tengeren

2021. szeptember 20. 12:29

Rakétás és tüzérségi bevetéseket hajtanak végre, tengeri csatákat vívnak, és tengeralattjárók megsemmisítését gyakorolják be.

2021. szeptember 20. 12:29
null

Nagyszabású hadgyakorlatba kezdett mintegy húsz orosz hadihajó a Fekete-tengeren, miközben Ukrajna az Egyesült Államokkal tart közös hadgyakorlatot az ország nyugati részén – jelentette hétfőn az Interfax orosz hírügynökség.

A hadgyakorlatban a többi között rakétás hajók, rombolók, tengeralattjárók és aknaszedők, illetve harci repülőgépek és helikopterek is részt vesznek. Rakétás és tüzérségi bevetéseket hajtanak végre, tengeri csatákat vívnak, és tengeralattjárók megsemmisítését gyakorolják be.

Az ukrán-amerikai gyakorlatot megelőzően pár nappal Moszkva Fehéroroszországgal tartott közös hadgyakorlatot, amely aggodalmat váltott ki a szomszédos országokban.

Kijev és Moszkva kapcsolata azóta mélyponton van, hogy Oroszország 2014 elcsatolta a Krím-félszigetet nyugati szomszédjától és Moszkva-barát szakadárokat támogat Ukrajna keleti részén. A hét éve tartó konfliktusban már több mint 13 ezer ember halt meg.

(MTI)

 Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. szeptember 21. 13:28
Nem okos dolog sem az orosz, sem az USA haderejét lesajnálni. Nekünk az a jó, ha nem háborúznak a térségben. Ez egyedül az USA érdeke lehet. Most veszíti el világhatalmi státuszát, de legalábbis vetélytársa akadt. Nem hiányzik neki, hogy Európa megerősödjön, esetleg patnere legyen Oroszországnak.
formaegy
2021. szeptember 21. 11:51
Nagyon helyes!!!!!!!!!!!!!!!!!! A terrorista USA aljasságára egy válasz! Ennyi!
KannibálTatárÚr
2021. szeptember 20. 15:23
"Kijev és Moszkva kapcsolata azóta mélyponton van, hogy Oroszország 2014 elcsatolta a Krím-félszigetet nyugati szomszédjától és Moszkva-barát szakadárokat támogat Ukrajna keleti részén. A hét éve tartó konfliktusban már több mint 13 ezer ember halt meg." Sokkal régebbi a rossz kapcsolat. Ukrajna önállósodása után lényegében nyugat felé orientálódott. 2004-ben Juscsenko lett az elnök és ez az orientáció egyértelművé vált. 2010-ben az oroszbarát Janukovics lett az elnök, de 2013-ban megpuccsolták.
Mátyás01
2021. szeptember 20. 14:54
Az oroszok helyében megdönteném a mexikói kormányt, odaültetnék egy bábot, majd mexikói-orosz hadgyakorlatot tartanék a amerikai határnál és félelemkeltőnek nevezném az USA harckészültségét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik