A Cseh Katalin ügy súlyos kérdéseket vet fel, ezért is fordultam az OLAF-hoz

2021. szeptember 15. 17:27

Deutsch Tamás
Facebook
Ennyi.

„Cseh Katalin ügy: az OLAF kérésének megfelelően további információkkal és adatokkal egészítettem ki a beadványomat

A mai napon eljuttattam az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz a Cseh Katalin ügyben tett bejelentésem nyomán az OLAF által kért további adatokat és információkat!

A Cseh Katalin ügy súlyos kérdéseket vet fel, ezért is fordultam az OLAF-hoz.

Kiderült ugyanis, hogy a Cseh Katalin által vezetett cég és a Cseh család cégének üzleti köre csalárd módon összejátszva a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött.

Kiderült az is, hogy az a technológia, aminek a kifejlesztésére a Cseh Katalin vezette cég jelentős uniós pénzt nyert, már korábban is létezett, sőt a Cseh család vállalkozásához kapcsolódó céghálózaté volt!

Ráadásul Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amelyik a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ebben az időben ezt a céget Cseh Katalin, hogy mindeközben pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben.

Természetesen az OLAF vizsgálatról is tájékoztatást fogunk adni.

Ennyi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne foglalkozzál Huttival. Ős buta. Jelen állásban a pályázó cégeknek kell bizonyítaniuk, hogy a pályázatukat az előírásoknak megfelelően adták be és az előírásoknak megfelelően használták fel a támogatásként kapott pénzt.
Az OLAF is ezt fogja vizsgálni. Amennyiben visszaállást állapít meg, akkor az EB határozatban visszaköveteli a magyar államtól az összeget. A magyar állam pedig peres úton behajtja a pályázóktól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés