LMBTI-ellenes matricák miatt nyomoz a belga rendőrség

2021. szeptember 13. 16:36
A belga szövetségi rendőrség hétfőn nyomozást indított a Belgium flamand régiójában található nagyvárosok, Antwerpen és Gent közterein kiragasztott LMBTI-ellenes matricák elhelyezése miatt – jelentette hétfőn a The Brussels Times című belga hírportál.

A matricákon az LMBTI-közösséget szimbolizáló szivárványos zászló egy fekete csíkkal áthúzva, és „csak a normálist” szöveggel keretezve látható. A falragaszokról több LMBTI-aktivista tett hivatalos bejelentést a rendvédelmi szerveknek. A flamand rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az úgynevezett sokszínűségért felelős egységük folytatja a nyomozást, továbbá feljelentés is készül gyűlölet-bűncselekmény és vandalizmus vádjával.

Holland sajtóközlések szerint, hétfőn a rotterdami rendőrség ugyancsak nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen,

akik hétvégén homofóbnak tartott feliratokkal rongálták egy melegjogi szervezet irodaházát. A szervezet elnöke szerint a támadás a Rózsaszínű Elvtársak nevű, melegekkel szimpatizáló egyesület megalakulásával függ össze. A múlt hónapban a Rózsaszínű Elvtársak alapítójának rotterdami edzőtermében gyújtogatás történt és az épület falára homofób jelzőket firkáltak.

(MTI)

Fotó: vrt.be, Facebook

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek komolyan gondolják a "melegjogokat", azaz hogy a szexuális devianciáknak előjogaik kell, hogy legyenek. Ugyan mindig az egyenlőséget emlegetik a progresszívok, de mindig vannak egyenlőbbek.

Vandalizmus helyett max rongálás lehetne a vád. Nagyon túlzóak a vádak, nyilván azért, hogy elrettentő legyen a büntetés.
Ha ez így lesz, akkor bebizonyosodik, hogy a bíróság nem független

hogy is van ez? propagalni a buzerancia mellett az udvozlendo, tamogatando, sot kotelezo, de ellene "gyulolet-buncselekmeny"?
milyen velemenyszabadsag az, ahol eloirjak mi lehet a velemenyed valamirol?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés