Az ellenzék egy működő, demokratikus rendszert akar felépíteni

2021. szeptember 13. 10:49

Szarvas Koppány Bendegúz
Facebook
Élvezettel olvashatja mindenki a fideszes kommentelők sértett nyafogását.

„Magyarországon az ellenzék egy működő, demokratikus rendszert akar fel (vissza?)építeni. Annak része a miniszterelnökjelölti vita, ami nagyon rég nem volt Magyarországon, de 15 év után most újra van. Na nem Orbán gerince (majdnem más szervet írtam) nőtt vissza, hanem az előválasztás során összecsaptak az ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelöltek.

Eredménytől függetlenül mindegyikük támogatói büszkék lehetnek, hogy mertek a bajnokaik kiállni, és élvezettel olvashatja mindenki a fideszes kommentelők sértett nyafogását arról, hogy nekik mennyire nem tetszett a vita, de azzal, hogy itt kiálltak, már bizonyították, hogy legalábbis bátrabbak a Fidesz pocakos tábornokánál.

Szóval bizonyos értelemben mindenki győztes, de azért Fekete-Győr András egy kicsit győztesebb mindnél, hiszen felhozta, és beleállt az ellenzék egyik legfőbb kérdésébe, az elszámoltatás komolyanvehetőségébe, méghozzá a zuglói előválasztás témáját felhozva. Márki-Zay rácsatlakozott, míg a többiek (akik persze cinkosak most a zuglói helyzetben) lapítottak, egyedül Jakab Péter próbálta megvédeni a mundér becsületét. Van, aki szerint becsülendő, gerinces lépés volt tőle, szerintem inkább indulatvezérelt erdőbe rohanás. De örülök, hogy feljött a téma, mert továbbra is tartom, hogy 2022 fő ügye az elszámoltatás lesz (az egészségügy és oktatás tűzoltásszerű rendbehozása mellett), és látható, hogy annak garanciája a Momentum Mozgalom!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

SZARVAS KOPPÁNY BENDEGÚZ agyában a fogalmak pokoli zűrzavar uralkodik, megrontja a szavak becsületét:
"Az ellenzék egy működő, demokratikus rendszert akar felépíteni"

Az ATV-ben a vitán az első megszólaló Jakab Péter volt, aki elárulta, az állami felsővezetők „az ajtaja előtt kopogtatnak majd”, Polt Pétert pedig, minden bírósági eljárás lefolytatása nélkül, azonnal „lecsuknák” – természetesen mindezt a demokrácia jegyében.
Dobrev szerint kimondják majd az Alaptörvény alkotmányellenességét, ha nem lesz az ellenzéknek 2022-ben kétharmada, és hogy amúgy a kétharmad nélkül is szembe kell menni a kétharmados többséget igénylő törvényekkel.

Az ellenzék egy működő, demokratikus rendszert akar visszaépíteni.
Saját magának.
Már ismerjük, tudjuk és vissza nem akarjuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés