Soros alapítványa 10 millió dollárral segíti az afgán migránsokat

2021. szeptember 10. 17:03
A Nyílt Társadalom Alapítvány (OSI) 10 millió dolláros sürgősségi humanitárius alapot hozott létre az afgánok és az őket befogadó országok támogatására.

„Segítjük az afgán menekülteket az Egyesült Államokban és más országokban, és továbbra is támogatni fogjuk, hogy más kormányok minél több afgánt fogadjanak be” – írta az Euronewson közölt véleménycikkében Alexander Soros, az OSI elnökhelyettese, Soros György fia.

„Ez a legkevesebb, amivel a kimenekítetteknek tartozunk”, írja cikkében Soros, hozzátéve, „szívszorító élmény” volt a civil szervezeteiket, munkatársaikat Kabulból kimenteni. A kiút megszervezése

inspiráló együttműködést jelentett a kormányzati szervek, a civil társadalom és számtalan bátor afgán között, a lehető legnehezebb körülmények között”

– írja Soros. Az alapítvány összesen 158 munkatársat és 112 partnert tudott légi úton evakuálni.

„Amint kiderült, milyen ütemben omlik össze az afgán kormány, a Nyílt Társadalom Alapítványok munkatársai akcióba lendültek, és mindent megtettek, hogy kimentsék munkatársainkat és partnereinket, ahogyan azt sokan mások is tették, akiknek barátai, családtagjai és munkatársai kétségbeesetten próbáltak elmenekülni Afganisztánból.”

„Példaértékű” befogadás

Alexander Soros írásában hangsúlyozza, mennyire példaértékűnek tartja, hogy Albánia és Észak-Macedónia kormánya az elsők között nyújtott segítő kezet a menekülőknek.

A NATO legújabb tagja, Észak-Macedónia máris több Afganisztánból menekülő embert fogadott be, mint számos jóval nagyobb európai szomszédja”

– állapítja meg.

Soros szerint a nyugat-balkáni országok befogadó hozzáállásának „inspirációként kellene szolgálnia” más nemzetek számára, hogy befogadjanak afgán menekülteket. A szerző megállapítja, hogy ezzel szemben Európában az erőszak és az elnyomás elől menekülők befogadása „mérgező politikai kérdéssé vált.”

Nyitókép: Maurizio Gambarini / DPA / AFP

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Soros szerint a nyugat-balkáni országok befogadó hozzáállásának „inspirációként kellene szolgálnia” más nemzetek számára, hogy befogadjanak afgán menekülteket. A szerző megállapítja, hogy ezzel szemben Európában az erőszak és az elnyomás elől menekülők befogadása „mérgező politikai kérdéssé vált.”

Mondjuk az Afganisztánból az amerikaiak által kimentett afgánok mind a 26 ezren a német Ramstein-i katonai bázison kaptak elszállásolást, szemet gyönyörködtető sátortábor formájában. Vajon ezek közül hány marad majd a németek nyakán?
És mikor húznak már el Németországból a megszálló USA csapatok? A tálibok valamit jobban tudnak a germánoknál...

"Már ügyvédjük is van a Litvániába betörő illegálisoknak .
A migránsok ügyvédje (!) bejelentette, hogy tájékoztatni fogja az EJEB-et a történtekről, és kezdeményezni fogja, hogy a bíróság kötelezze Litvániát a visszafogadásukra."

Érdekes idevágó cikk a Neokohn-ról- legalább egy fejlett nyugati európai ország a normalitás útjára tévedt:
"A dánok egy meg nem nevezett összeget fizettek a brit kormánynak, azoknak a tolmácsoknak az átvállalásért, akik a dán csapatokat segítették Afganisztánban.
Dánia nem akarta letelepíteni azt a 23 afgán tolmácsot, akik nekik dolgoztak Afganisztánban – számolt be az UnHerd egy svéd lapra hivatkozva.
A dánok a tolmácsok egy részének elutasították a menedékkérelmét a többiek eleve az Egyesült Királyságba szerettek volna menni. Az afgánok hivatalosan a brit hadseregnek dolgoztak, így jöhetett létre a dán-brit megállapodás.
Dániában 2019-ben bal-közép párt jutott a hatalomra, amely a bevándorlás szigorításával kampányolt. Azóta elkezdték a szíriai migránsok hazatelepítését és több szigorú rendelkezést hoztak, hogy csökkentség a „nem európai” migrációt az országba.
A dánok egy olyan törvényt is hoztak, amely lehetővé teszi a migránsok kiutasítását miközben még tart a menekültkérelem elbírálása.
A brit kormány beállt az afgán menekültek ügye mögé, és egyetlen európai kormányként ígéretet tett 20 ezer afgán menekült befogadására."

Na, bökd már ki...

DDD

Amúgy érdekes amikor elmondja, hogy a hálózata ott is jelen volt, most ki kell hozni őket.

Ideje volna Magyarországról is kivinni őket!

Furcsa, de szerintem a DK pont nem Soros párt. Ez tényleg nagyon furcsa, de szerintem ők pontosan a saját magyar Ávo utód vonal alapján léteznek.

Nem tombol benne a szülőföld szeretete...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés