A válás miatt Bill Gates már szegényebb, mint Mark Zuckerberg

2021. augusztus 10. 17:28
Már nem Bill Gates a negyedik leggazdagabb a világon.

Bill és Melinda Gates hivatalossá vált válása mindkettőjük vagyoni helyzetére nagy hatással volt. Új illiárdos jelent meg az amerikai felső tízezerben: Melinda Gates, akinek vagyona 5,6 milliárd dollárra nőtt, miután exférjétől újabb részvénypakkot kapott – írta meg a Forbes.

Az átutalások következtében már nem Bill Gates a világ negyedik leggazdagabb embere. Az amerikai Forbes szerint a Microsoft-alapító vagyona aktuálisan 129,6 milliárd dollárral kevesebb, mint Mark Zuckerbergé, így most az ötödik helyen áll a top10-es rangsorban. 

A Bill Gates vagyonát kezelő Cascade Investment közel 2,4 milliárd dollár értékű részvényt utalt át Melinda Gatesnek.

Májusban, néhány nappal azután, hogy a pár bejelentette a válást, Gates 3,2 milliárd dollár értékű részvénycsomagot utalt át Melinda Gatesnek – írja a Forbes.

Melinda Gates összesen 3,3 millió darab részvényt (értéke 392 millió dollár) kapot egy floridai autókereskedésben, az Autonationben, melynek ezáltal 8,8 százalékát birtokolja. Melinda Gates egy mezőgazdasági gépgyártó cégben is részesedést szerzett, miutána Cascade Investment 2,8 millió darab Deere & Corészvényt ruházott rá egymilliárd dollár értékben. Melinda Gates majd egymilliárd dollár értékű részvénycsaomagot nyert a kanadai vasúttársaságban. 

Fotó: Tomas Oneborg / SvD / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés