Valóban túl nagy a korrupciós esetszám, ami a tudomásomra jut

2021. augusztus 5. 7:32

Hadházy Ákos
Facebook
Visszatérő kritika felém – nem csak fideszes körökből –, hogy „túl sok ügyet” mutatok be. Azt sem csak a fideszesek vetik szememre, hogy „nincsen következménye” ezeknek az eseteknek.

„Visszatérő kritika felém – nem csak fideszes körökből –, hogy »túl sok ügyet« mutatok be. Azt sem csak a fideszesek vetik szememre, hogy »nincsen következménye« ezeknek az eseteknek. Az már inkább csak ellenzéki körökből jön vissza, hogy »nem viszem végig« az ügyeket.

Erre van néhány nagyon tudatos válaszom.

1) Valóban túl nagy a korrupciós esetszám, ami a tudomásomra jut. Néha én is unom, de mit tehetnék, ne mutassam be ezeket? Az ügyek legnagyobb részét sajnos nem kell keresnem, azok vagy nagyon nyilvánvalóak és beléjük botlok, vagy jóérzésű honfitársaim hívják fel rá a figyelmet. 

2) A „korrupcióinfó” módszere Lázár János és a Fidesz hazug védekezésére volt válasz. Amikor az első ügyeket bemutattam, azt mondták, hazudok. Amikor látták, hogy mindent bizonyítani tudok, azt mondták, ezek csak egyedi esetek. Közben pedig láttam, hogy mennyi az ügy. Ezért határoztam el a korrupcióinfók rendszerét: hetente mutattam be rondábbnál rondább történeteket, hogy ezzel a rendszerszintű problémára, az ESETSZÁM HIHETETLEN NAGYSÁGÁRA hívjam fel a figyelmet. Nem igaz, hogy én sok ügyet mutatok be. Valójában EGY, történelmi léptékű csalás kis mozaikdarabjait mutatom be, ezzel hívom fel erre az EGY ügyre a figyelmet: az EU-s források szisztematikus, szervezett ellopására.

3) Hogy minek mennyi következménye lesz, az  nem csak tőlem függ. Sőt! Tudunk viszont legalább öt lezárt OLAF-vizsgálatról, amelyek a bejelentéseim nyomán indultak (az OLAF kapacitásai sajnos nevetségesen alacsonyak, egy országra 5-6 vizsgálóbiztos jut). Persze sok eltussolt vagy nagyon vánszorgó nyomozás is van: Farkas Flóriánék vagy az Öveges-program ügyében pl. 8 év után vannak gyanúsítottak, mégha nem is Farkas Flórián és nem Balog Zoltán, akik a fő felelősök. Viszont ellenzékben, egy olyan országban, ahol a főügyész a miniszterelnökkel együtt jár a VIP páholyokba meccset nézni, az ember egyetlen dolgot tehet a korrupcióval: megpróbál belőle minél többet megmutatni.

4) Ezzel persze azt is meg akarjuk mutatni, hogy komolyan gondoljuk az egészet. Ehhez sajnos az is hozzátartozik, hogy ha saját oldalunkon téved meg valaki, azzal is foglalkozunk. Talán ezt értik meg legkevesebben a politikusok közül, sajnos ellenzéki oldalon sem mindenki.

Ennél fontosabb, hogy az emberek nagyon is értik. Tőlük nagyon sok megerősítést kapok.”

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én egyre inkább azt gondolom, Lófaszházy azért halászik ennyit a zavarosban, hogy leessen neki valami. Mivel a jelen állás szerint bárkit bármivel büntetlenül rágalmazhat, nyilván lesz valaki,aki fizet azért, hogy ne keltsék rossz hírét.

Keller elvtárs arról volt nevezetes, hogy a 2002-es választási kampányban kitalált és sűrűn felhasznált egy csodafegyvert: az „üvegzsebet”.
Keller 54 feljelentéséből mindegyik alaptalannak bizonyult:
Sok a nyomozati, sok az ügyészi, sok a bírósági szakaszban bukott meg.
Ezt Keller összeesküvés elmélettel magyarázta. Talán a bíróságokon is összeesküvők döntöttek, akiknek egyetlen céljuk volt, hogy akadályozzák Keller urat áldásos tevékenységében.
Pedig a nyomozók buzgón ügyködtek.
Egyik feljelentése kapcsán, úgynevezett Millenáris ügyben például a nyomozó "szervek" annyira buzgóak voltak, hogy a megvádolt és őrizetbe vett igazgató nőnek még a testüregeit is átvizsgálták, a rágalmazás mégis csúfosan megbukott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés