Az újbudaiak már a bőrükön érzik, hogy mit jelentenek a baloldal „jóléti” intézkedései

2021. augusztus 3. 15:57

Simicskó István
Vasarnap.hu
Alapvetően csalódást hozott az újbudai polgárok részére a baloldali összefogás. Interjú.

„Újbudának kormánypárti országgyűlési képviselője van, a képviselő-testületben viszont a baloldali összefogás van többségben. Hogyan látja a XI. kerület jelenét?

Biztos vagyok benne, hogy László Imre részéről is megvolt az építő szándék, amikor polgármesterként megkezdte munkáját a kerület élén, de én úgy látom, hogy alapvetően csalódást hozott az újbudai polgárok részére a baloldali összefogás.

A kerület lelki és közösségi élete nem olyan irányokat vett, amelyeket a kampányban a baloldali pártok ígértek. Sajnos azt láthatjuk, hogy a hatalom és a pozíciók megszerzése volt az egyetlen céljuk. Ennek érdekében pedig felelőtlenül ígérgettek, és a mai napig megtévesztik a választókat. Ki kell mondani, hogy az összefogásuknak ma is egyetlen mozgatója van: a kormányellenesség.

Azt hangoztatják, hogy a kormány megvonásai miatt kevesebb az önkormányzat költségvetése. Ez szándékos félrevezetés hiszen idén is több, mint 28 milliárd forintot tesz ki Újbuda költségvetése. Ez az összeg 300 millióval magasabb, mint 2019-ben a Fidesz–KDNP vezetése idején. A pénzeszközök és az anyagi erőforrások tehát megvannak a kerületben, a felhasználásuk az, ami problémás.Az sem igaz, hogy a kormány megvonásokkal sújtja a kerületet, hiszen hatalmas összegek kerülnek befektetésre.

Gazdagréten felépült a tanuszoda, új sportcsarnokot kap a Szent Margit- és a Szent Imre-gimnázium is. Mégis ezeket a fejlesztéseket a baloldali városvezetők igyekeznek eltagadni a kerület lakói elől. Ráadásul az önkormányzati életet is túlpolitizálták, a helyi lakók érdekével ellentétesen cselekednek.

Mire gondol pontosan?

Arra, hogy az Újbudán élők már a saját bőrükön tapasztalják, hogy mit is jelentenek a baloldali »jóléti« intézkedések. Az óvodai és bölcsődei dolgozók cafeteriáját a felére csökkentették, a polgármesteri hivatal köztisztviselőiét pedig teljes egészében elvették!

Ezenfelül egyhavi bérnek megfelelő jutalommal rövidítették meg őket. Az egyházi óvodák támogatása 70 százalékkal csökkent, idén kevesebb pénz jut az iskolaigazgatóknak is. A kerület lakóit is érzékenyen érintette volna a baloldali vezetés azon intézkedése – melyre a kormány időben reagált és megakadályozta –, hogy a parkolási díjat az első autó után hatszorosára, a második autó után pedig tizenkétszeresére emeljék. Mindezt álságosan kormányzati »elvonásokra« hivatkozva tette volna meg a László Imre által vezetett baloldali többségű képviselő-testület. Elvonásokról beszélnek, holott a saját érdekkörükbe tartozókat bőkezűen támogatják.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés