Az újbudaiak már a bőrükön érzik, hogy mit jelentenek a baloldal „jóléti” intézkedései

2021. augusztus 03. 15:57

Alapvetően csalódást hozott az újbudai polgárok részére a baloldali összefogás. Interjú.

2021. augusztus 03. 15:57
null
Simicskó István

„Újbudának kormánypárti országgyűlési képviselője van, a képviselő-testületben viszont a baloldali összefogás van többségben. Hogyan látja a XI. kerület jelenét?

Biztos vagyok benne, hogy László Imre részéről is megvolt az építő szándék, amikor polgármesterként megkezdte munkáját a kerület élén, de én úgy látom, hogy alapvetően csalódást hozott az újbudai polgárok részére a baloldali összefogás.

A kerület lelki és közösségi élete nem olyan irányokat vett, amelyeket a kampányban a baloldali pártok ígértek. Sajnos azt láthatjuk, hogy a hatalom és a pozíciók megszerzése volt az egyetlen céljuk. Ennek érdekében pedig felelőtlenül ígérgettek, és a mai napig megtévesztik a választókat. Ki kell mondani, hogy az összefogásuknak ma is egyetlen mozgatója van: a kormányellenesség.

Azt hangoztatják, hogy a kormány megvonásai miatt kevesebb az önkormányzat költségvetése. Ez szándékos félrevezetés hiszen idén is több, mint 28 milliárd forintot tesz ki Újbuda költségvetése. Ez az összeg 300 millióval magasabb, mint 2019-ben a Fidesz–KDNP vezetése idején. A pénzeszközök és az anyagi erőforrások tehát megvannak a kerületben, a felhasználásuk az, ami problémás.Az sem igaz, hogy a kormány megvonásokkal sújtja a kerületet, hiszen hatalmas összegek kerülnek befektetésre.

Gazdagréten felépült a tanuszoda, új sportcsarnokot kap a Szent Margit- és a Szent Imre-gimnázium is. Mégis ezeket a fejlesztéseket a baloldali városvezetők igyekeznek eltagadni a kerület lakói elől. Ráadásul az önkormányzati életet is túlpolitizálták, a helyi lakók érdekével ellentétesen cselekednek.

Mire gondol pontosan?

Arra, hogy az Újbudán élők már a saját bőrükön tapasztalják, hogy mit is jelentenek a baloldali »jóléti« intézkedések. Az óvodai és bölcsődei dolgozók cafeteriáját a felére csökkentették, a polgármesteri hivatal köztisztviselőiét pedig teljes egészében elvették!

Ezenfelül egyhavi bérnek megfelelő jutalommal rövidítették meg őket. Az egyházi óvodák támogatása 70 százalékkal csökkent, idén kevesebb pénz jut az iskolaigazgatóknak is. A kerület lakóit is érzékenyen érintette volna a baloldali vezetés azon intézkedése – melyre a kormány időben reagált és megakadályozta –, hogy a parkolási díjat az első autó után hatszorosára, a második autó után pedig tizenkétszeresére emeljék. Mindezt álságosan kormányzati »elvonásokra« hivatkozva tette volna meg a László Imre által vezetett baloldali többségű képviselő-testület. Elvonásokról beszélnek, holott a saját érdekkörükbe tartozókat bőkezűen támogatják.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2021. augusztus 03. 21:14
A baloldal újbudai jóléti intézkedései csak súrolják azt, töredékszázalékát alkotják annak, amennyire szeretnek minket, magyarokat. Ők sokkal de sokkal jobban szeretnek minket. Ebben biztosak lehettek. : )
Akitlosz
2021. augusztus 03. 19:12
"Alapvetően csalódást hozott az újbudai polgárok részére a baloldali összefogás." Ha ezt az újbudai polgárok többsége mondaná és nem egy fideszes politikus akkor még hihető is lenne.
Pipas 3
2021. augusztus 03. 16:51
Ez a hitvány nyomorult hitlert dicsőítő aberrált bolseviknácik, tönkreteszik az idáig kiválóan működő kerületet is! Ezeket a szemkilövető DK S maffiózóat csak a lopás érdekli! Mint dobrev ferkót, meg a maffia családját!
anegy_
2021. augusztus 03. 16:27
A baloldaliak programja: dögöljön meg a szomszéd tehene is! Butapest szavazóinak ez kell! Azt meg is értem, hogy minden kerületnek (egy kisváros méretű) van polgármestere, meg annyi al és mellék vezetője, amennyit nem szégyell, de Budapest főpolgármesterét országos választásként kellene kezelni, mivel ide-oda a "vidék" is beteszi a lábát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik