Szijjártó: Ismét lesz magyar űrhajós

2021. július 30. 18:13

A hírt közösségi oldalán pénteken jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

2021. július 30. 18:13
null

Szijjártó Péter a videóüzenetben közölte, hogy az űrutazás kutatási célokat fog szolgálni. Az űrhajós amerikai együttműködéssel fog eljutni a Nemzetközi Űrállomásra, ahol magyar fejlesztésű eszközökkel folytathat kísérleteket – tette hozzá.

A telekommunikációs, földmegfigyelési, sugárzásmérő berendezéseket az űripar-fejlesztési programban együttműködő belföldi vállalatok és egyetemek alkotják meg. A résztvevők a miniszter szerint jelentős tudást és tapasztalatot halmoztak föl, a magyar űripar ennek ellenére – mint fogalmazott – mostanáig méltatlanul kevés figyelmet kapott. 

Szijjártó Péter szerint azért is indokolt ezen változtatni, mert a magyar gazdaság sikeréhez meg kell erősíteni a magas hozzáadott értéket előállító iparágakat, különösen azokat, amelyeknek már van jelentős belföldi tevékenységük. Az űripar lendületet adhat a növekedésnek, eredményeit ezért a kormány az iparfejlesztés szolgálatába akarja állítani – mondta a tárcavezető.

Nyitókép: Orosz Szövetségi Űrügynökség / Sputnik / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. július 31. 22:02
Űrhajósnak lenni könnyú, Holdra szállni nehezebb. Mindenki űrhajós szeretne lenni, senki sem Hold utazó. Vajon miért?
bagira
2021. július 31. 04:42
Gyurcsány klán az zűrbe magával viheti a moslék koalíciót a betolakodókat a buzikat a háttér támogató Sorost az Ursulát a Merkelt meg az egész brüsszeli bűnöző szélhámos gyülekezetet . Nagy a zűrt ott lehet gyarmatosítani , bár melyik bolygót elfoglalhatják csak a Föld megszabaduljon ezektől az élősködő kártékony rosszindulatúaktól.
bagira
2021. július 31. 04:34
Legelőször Gyurcsányt-Gyurcsánynét lőjétek ki a zűrbe :) Magyarok a két gyűlöletkeltő népnyomorgató nem magyar érdekeket kiszolgáló harácsoló népverető kolonctól megszabadulnának .
sorivo4
2021. július 31. 02:15
És meghal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik