Összenő az is, ami nem tartozik össze...

2021. július 30. 11:04

A majdani népszavazás eredményességéhez az akciót meghirdetők sem fűznek sok reményt.

2021. július 30. 11:04
Kéri László
Kéri László
Hírklikk

„Néhány héten belül, az első számú közbeszédből kiszorultak a járvány-teremtette kérdések. Éppen úgy, mint tavaly ilyenkor. A helyükre visszakapaszkodtak a nyaralás, a család, a másfél évre szétszakadozott mindennapi élet normalitásainak gondjai. Arról azonban szó nincs, hogy a karanténok előtti világ állt volna vissza és/vagy helyre. Már csak azért sincs okunk a teljes nyugalomra, mert számos országban a júliusban megerősödő negyedik hullám későbbi következményeiről nálunk ma még alig esik szó.

E mostani július egyébként is különleges eséllyel kecsegtetett. A hónap első felében a foci EB kieséses szakasza és végjátéka, majd a hónap végén az olimpia eseményei a politikamentes közhangulat uralmának is teljes mértékben megágyazhattak volna. Aztán mégsem így lett. Itt maradt a nyakunkon a politika, ráadásul a legkevésbé vonzó külsőségeivel, mert júliusban még az is összenőtt, aminek egymáshoz aligha lenne bármi köze is. Nézzük meg, az Idő távlata segíthet-e mindannak a szétszálazásában, amit az elmúlt harminc nap során kiismerhetetlen sűrűségben zúdítottak a nyakunkba.

Brüsszellel állandóan gondjaink vannak, szinte minden problémánk forrását ott találhatjuk. Legalábbis a kormány néhány tagja megállás nélkül erről győzködi a híveit, és persze azon milliókat is, akiket e féligazságok rendre nem elégítenek ki. A probléma gyökerei szerteágazóak és nagyon is jól ismertek, ezért csak egy mondatban utalunk két, meghatározó jellegű tényezőre. Egyfelől arra, hogy a mostani viták tétje ezermilliárdokra rúgó összegek jövőbeni megszerzése, másfelől pedig arra, hogy az unió sokat tanult az elmúlt 12 évből és eszük ágában sincs a pénzeket a korábbi laza, alig ellenőrzött feltételekkel folyósítani. Elvárnák, hogy az évek óta kifogásolt, kritizált és a legkevésbé sem EU-konform magyar kormányzati döntések érdemben változzanak. Mindezt az Orbán-kormány hazafelé rendre az országunk szuverenitását súlyosan sértő támadásként igyekszik tolmácsolni, és időnként mesterséges nemzetközi konfliktusokat hoz létre annak érdekében, hogy ezek dramatizált látszatával hívei éberségét fenntartsa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. július 31. 09:33
00
I am being lied to
2021. július 30. 23:37
Jó napot kívánok. Kéri László voltam.
egyvilág
2021. július 30. 18:21
A szexuális népszavazásról, röviden: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#PT108_szexualisnepszavazas
fabulon a bőre őre
2021. július 30. 17:33
Van még remény. A különböző suszterok hordják le a törvényt kaptafa mellől. Ha az "igen"-es véleményűek ezután sem szavaznak, akkor nincsenek. Ha szavaznak, akkor meg érvényes lesz a szavazás. Olyan ez, mint a vakcinaügy a keletiek "kotyvalékolásával". Ha van tesztigazolás, ha nincs, az oltásokat egyedül igazoló eü. statisztika arról szól, hogy a nemoltottakhoz képest azonos fertőződést feltételezve 150, 200 vagy 2000-szer többen maradnak életben, mint anélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik