Összenő az is, ami nem tartozik össze...

2021. július 30. 11:04

Kéri László
Hírklikk
A majdani népszavazás eredményességéhez az akciót meghirdetők sem fűznek sok reményt.

„Néhány héten belül, az első számú közbeszédből kiszorultak a járvány-teremtette kérdések. Éppen úgy, mint tavaly ilyenkor. A helyükre visszakapaszkodtak a nyaralás, a család, a másfél évre szétszakadozott mindennapi élet normalitásainak gondjai. Arról azonban szó nincs, hogy a karanténok előtti világ állt volna vissza és/vagy helyre. Már csak azért sincs okunk a teljes nyugalomra, mert számos országban a júliusban megerősödő negyedik hullám későbbi következményeiről nálunk ma még alig esik szó.

E mostani július egyébként is különleges eséllyel kecsegtetett. A hónap első felében a foci EB kieséses szakasza és végjátéka, majd a hónap végén az olimpia eseményei a politikamentes közhangulat uralmának is teljes mértékben megágyazhattak volna. Aztán mégsem így lett. Itt maradt a nyakunkon a politika, ráadásul a legkevésbé vonzó külsőségeivel, mert júliusban még az is összenőtt, aminek egymáshoz aligha lenne bármi köze is. Nézzük meg, az Idő távlata segíthet-e mindannak a szétszálazásában, amit az elmúlt harminc nap során kiismerhetetlen sűrűségben zúdítottak a nyakunkba.

Brüsszellel állandóan gondjaink vannak, szinte minden problémánk forrását ott találhatjuk. Legalábbis a kormány néhány tagja megállás nélkül erről győzködi a híveit, és persze azon milliókat is, akiket e féligazságok rendre nem elégítenek ki. A probléma gyökerei szerteágazóak és nagyon is jól ismertek, ezért csak egy mondatban utalunk két, meghatározó jellegű tényezőre. Egyfelől arra, hogy a mostani viták tétje ezermilliárdokra rúgó összegek jövőbeni megszerzése, másfelől pedig arra, hogy az unió sokat tanult az elmúlt 12 évből és eszük ágában sincs a pénzeket a korábbi laza, alig ellenőrzött feltételekkel folyósítani. Elvárnák, hogy az évek óta kifogásolt, kritizált és a legkevésbé sem EU-konform magyar kormányzati döntések érdemben változzanak. Mindezt az Orbán-kormány hazafelé rendre az országunk szuverenitását súlyosan sértő támadásként igyekszik tolmácsolni, és időnként mesterséges nemzetközi konfliktusokat hoz létre annak érdekében, hogy ezek dramatizált látszatával hívei éberségét fenntartsa.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 840 ezer törzskönyvezett kommunista pribék és haszonélvezői története a rendszerváltás után, Kéri szerint:
"Van kétmillió ember Magyarországon, aki a rendszerváltás nyertese. Egy részük az MDF, mások a Horn, Medgyessy vagy a Gyurcsány korszak alatt szedtek össze kisebb-nagyobb vagyont." (Népszava, 2018. április 10.)

Kéri múzsája Petschnig Mária Zita.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés