Joe Biden legyilkosozta a Facebookot, aztán meggondolta magát

2021. július 21. 7:15
Az amerikai elnök pontosította mondandóját: „nem a Facebook öli meg az embereket, hanem az a 12 ember, aki dezinformációt terjeszt”.

Az Egyesült Államok elnökét egy múlt heti sajtótájékoztatón kérdezték arról, hogy mit gondol arról, hogy a techcégek közösségi oldalain a koronavírusról szóló dezinformációk terjednek.

De tényleg, nézd. Most csak az oltatlanok közt van pandémia ez azt jelenti, hogy… ők embereket ölnek meg”

– mondta Joe Biden újságírói kérdésre válaszolva. Miután a kijelentés elhangzott, többen is kritizálni kezdték Joe Bident, a Facebook pedig vehemensen tagadni kezdte, hogy közük lenne emberéletek elvételéhez, illetve azt mondták, hogy mindent megtesznek, hogy szűrjék a dezinformációs tartalmat. Hétfőn Joe Bident egy újabb sajtótájékoztatón megkérdezték arról, hogy miért nevezte gyilkosnak a közösségi oldalakat, erre az elnök azt mondta, hogy nem fogalmazott pontosan.

„Nem a Facebook öli meg az embereket, hanem az a 12 ember, aki dezinformációt terjeszt. Aki rájuk hallgat, sérül tőle. Ez öli meg az embereket. A rossz információ” – mondta Joe Biden, majd hozzátette:

„Remélem, hogy a Facebook, ahelyett, hogy személyes támadásnak veszi azt, hogy én valahogy arra utalok, hogy embereket ölnek meg, inkább csinálnak valamit a dezinformációval, a felháborító dezinformációval a vakcinával kapcsolatosan. Erre gondoltam” – mondta Joe Biden.

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés