A Soros-hálózat lecserélte a 444-et a Telexre

2021. július 19. 21:19

Az állítólagos megfigyelési ügy rámutatott, hogy a 444 elvesztette a Soros-birodalmon belüli kitüntetett szerepét, a hálózat új kedvence már a Telex. Aligha lehet véletlen, hogy az állítólagos megfigyelési ügyet robbantó, korábban a 444-re anyagokat szállító Direkt36 és a Telex épp a médiahadjáratot megelőző napokban kötött partnerségi megállapodást.

2021. július 19. 21:19
null
Deák Dániel
Deák Dániel

Egyáltalán nem véletlen egybeesés, hogy pár nappal a mostani összehangolt nemzetközi médiahadjáratot megelőző napokban jelentette be ünnepélyesen a Telex, hogy innentől kezdve nem a 444-en jelennek meg a Direkt36 írásai, hanem náluk.

A megbízóik vélhetően érezték, hogy a 444 egy olvasói buborékba került és az ott megjelentetett írások már nem érnek el nagy hatást, emiatt válthattak taktikát: a Telex jó nemzetközi kapcsolatait kihasználva már ott tálalják a Soros-hálózat által készített legújabb irományokat. Így a hálózat új médiastratégiájának megfelelően a mostani üggyel először a Soros Györgyhöz köthető Open Society Foundations (OSF) által támogatott Direkt36, illetve a Telex.hu portál foglalkozott. 

Ugyancsak az amerikai tőzsdespekulánshoz köthető az a szerkesztőségi láncolat, amely az ügyben fontos szerepet vállalt, az úgynevezett Forbidden Stories is. Ennek a fenntartója az a Global Investigate Journalism Network, amely mögött ugyancsak fellelhetőek OSF forrásai. A Direkt36 szerzői megemlítették a szintén Soros-pénzzel kitömött Amnesty International (AI) nevét is, amely ugyancsak részt vett abban a folyamatban, amelyben az előbb említett szerkesztőségi láncolat „megszerezte” a Pegasust fejlesztő izraeli kibercég, az NSO ügyféladatbázisát.

Érdemes visszaidézni, hogy a 444 főszerkesztője, Uj Péter a tavaly nyári Index-botrány idején azt lebegtette, hogy leigazolná az Indextől távozó újságírókat. Terve meghiúsult. Kijelenthető tehát, hogy ez már a 444 alkonya, hiszen nem elég, hogy az utóbbi időben zuhant a portál látogatottsága, a jelek szerint már a külföldi donorok sem bíznak benne. 

Ma azért még kitettek magukért a portálnál, körülbelül húsz cikkben foglalkoztak az állítólagos kémtörténettel, de a jelek szerint ez már kevés lesz, a Soros-hálózat új magyarországi médiapartnere ma már a Telex. Így a 444-nek már csak a Telexen megírt cikkek átvétele és újrahabosítása maradt.

***

A szerző a XXI. Század Intézet vezető elemzője

Kapcsolódó cikkek

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
legkisebbek közül
2021. július 20. 16:42
Miét kell WC kefe üzemmódba kapcsolni, lényegében agyatlanul, fejrésszel fekáliát maszatolni? Ha valóban saját vezetésünk egyes tagjai hallgatják le politikai, hatalmi motiváció mentén saját országunk adott lakóit, akkor ott gond van s ha ezen gyakorlatot esetleg magunk is támogatnánk, akkor lényegében a jogállamiság lebontásában magunk is segédkezet nyújtunk.
Akitlosz
2021. július 20. 13:45
Nem tudom, hogy irigyeljem vagy sajnáljam, hogy a kormány által fizetett vezető elemzőknek, újságíróknak az ellenzéki sajtót kell olvasniuk. Nem valami lélekemelő munka, de nem is nehéz. Lehet, hogy már régen csődbe ment volna a vörös sajtó, ha a "konzervatív" média nem azt bújná folyamatosan.
lewdberg
2021. július 20. 10:58
ezt a csicska gecit vki nem verné már agyon végre?
artfx
2021. július 20. 10:30
Ez továbbra is kurva gyenge, Danika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik