Hidvéghi Balázs: Brüsszel visszaél a hatalmával

2021. július 18. 8:45
A fideszes EP-képviselő szerint folyamatosan nő a migrációs nyomás, nem tudják eltávolítani az EU területére bejutott migránsokat.

Brüsszel visszaél a hatalmával, összevissza fenyegetőzik, politikai zsarolást folytat – mondta a Magyarországnak járó uniós források esetleges visszatartásával kapcsolatban Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Hozzátette, hogy ezt Brüsszel nem teheti meg. Ezek a források ugyanis nem könyöradományok, nem segélyek, ezek járnak Magyarországnak. Brüsszelnek nincs joga a visszatartásukhoz, ez a politikai fenyegetőzés, zsarolás része.

Brüsszelt kifejezetten érdekli a magyar társadalom véleménye, kiemelt figyelemmel kíséri a nemzeti konzultációt is, amely rendkívül sikeres eszköz. „Nagyon szeretném kérni minden magyar állampolgártól, hogy mondja el a véleményét, ez a mi munkánkat Brüsszelben nagyban segíti” – fűzte hozzá a Fidesz EP-képviselője. Annak kapcsán, hogy a migráció szabályozása miatt „az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézte hazánkat”, Hidvéghi Balázs elmondta: ez azért van, mert

Magyarország nem hajlandó beengedni a területére az illegálisan érkező bevándorlókat,

csak az ország külképviseletein lehet beadni a menekült kérelmeket. Erre azért van szükség, mert folyamatosan nő a migrációs nyomás, nem tudják eltávolítani az EU területére bejutott migránsokat, akik több országban szörnyű bűncselekményeket követnek el.

Magyarország azonban határozott politikát folytat a migráció ügyében. „Mi elszántak vagyunk abban, hogy kiálljunk a magyarok érdekei mellett, elszántak vagyunk abban, hogy megvédjük hazánkat” – mondta a Fidesz EP-képviselője. A riporter Brüsszel „LMBTQ-expanziójára” vonatkozó felvetése kapcsán Hidvéghi Balázs kifejtette: ez egy elterelő hadművelet az Európai Bizottság részéről. „Az a problémájuk a törvénnyel, hogy nem vagyunk hajlandóak LMBTQ aktivistákat beengedni az óvodákba, iskolákba. Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy kisgyerekeket szüleik akaratával ellentétben szexuális propagandának tegyenek ki, ez nem történhet meg Magyarországon” – mondta a fideszes politikus.

Épp ideje volt lépni, mert az LMBTQ szervezetek nyomása drámaian megnőtt az utóbbi időben. A felnőttek úgy élik az életüket, ahogy akarják,

ez a szabályozás nem róluk szól, hanem a gyerekekről

– jegyezte meg Hidvéghi Balázs. Minden erőnkre szükség van, hogy ellenálljunk ennek a nyomásnak, a korábbi támadásokat is meghaladó mértékű összehangolt akció indult Magyarország ellen – hangoztatta a Fidesz EP-képviselője.

(MTI)

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Örök háború..."
Ez mindenki előtt nyitva áll, mert ránk kényszerítették.
Mi, a magyar, vállaljuk és maradunk.
Ti, a ganajok, beolvadtok, elolvadtok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés