Amerika most robbantja ki a következő migránsválságot

2021. július 13. 7:51
Ha Afganisztán összeomlik, az amerikai demokráciaexport okozta káoszt oldják csak meg szépen az amerikaiak.

„Nem nemzetet építeni mentünk Afganisztánba, az afgán nép joga és felelőssége dönteni a jövőjükről, meg arról, hogy miként szeretnék az országukat kormányozni” mondta Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke a napokban az afganisztáni kivonulásról. Az ősz kezdetére a terv szerint az összes amerikai katona elhagyja Afganisztánt, de a létszám 90 százalékát már mostanra sikerült kivonultatni.

Persze izgalmas kérdés, hogy ha nem a nemzetépítés (vagy -rombolás) a cél, akkor vajon mit keresett az amerikai hadsereg például Szíriában, de már csak Afganisztán vonatkozásában is érdekes, hogy a nemzetépítéssel nem foglalkozó Egyesült Államok miért érezte feladatának az elnökválasztás után kijelölni az első és a második helyezett közötti hatalommegosztást; most pedig, hogy kivonulnak, miért szólították fel az egyébként általuk az elnöki posztra javasolt, demokratikusan megválasztott elnököt lemondásra. Meg persze felmerülnek kételyek azzal kapcsolatban is, hogy vajon kinek mi célja lehetett azzal, hogy a világ egyik legkeményebb háborús helyszínét elnökként egy amerikai egyetemeken szocializálódott kultúrantropológus professzor kormányozza. Névleg.

De mindegy is, mert minket az egészből nem ez érint. Hanem az, hogy az amerikaiak kivonulása – amit persze valamikor meg kellett lépni, mert egy nyerhetetlenné vált háborúra végtelen mennyiségű NATO-s vért mégsem lehet csak úgy ellocsolni – ismét rászabadítja Afganisztán népére a tálibokat, erre pedig elég kiszámítható módon fognak reagálni a tömegek: menekülni fognak, mégpedig fejvesztve, mert a hazájukat negyven éve az ágyútüzes pokolban tartó nagyhatalmak közül

most az utolsó is ráunt a tálibkergetésre egy tökéletesen reménytelen országban.

Úgyhogy most az eddig kergetett tálibok fognak majd újult erővel kergetni, mégpedig civileket, amíg vissza nem veszik az országot egészen.

És itt jön a csavar – ugyanis senki, de tényleg senki nem akar Afganisztánból menekülteket befogadni, mert ha van származási ország, ahol egészen komolyan számolni kell azzal a rizikóval, hogy a kétségbeesetten menekülő civilek közé iszlamisták keverednek, akkor Afganisztán egészen biztosan ilyen.

A menekültek zöme most Iránra és Pakisztánra zúdul, két olyan országra, ahol a muszlim terrorizmussal szemben egészen máshol van az ingerküszöb, mint nálunk – és mégis, Pakisztánban annyi terrorcselekmény mögött állnak afgánok, hogy a pakisztáni nemzetbiztonsági tanácsadó, Moeed Yusuf szerint „bár többször is elmondtuk, hogy az afgán menekültek testvéreink és nővéreink, elérkezett a méltóságteljes távozásuk ideje”. Ha pedig valami már a havonta két terrortámadással együtt élő pakisztániaknak is túl veszélyes, az nekünk egészen biztosan nem fér bele.

Ne legyenek illúzióink:

nem fogja Pakisztán, Irán és Közép-Ázsia örökké távol tartani a gazdag és vonzó Európától az afgán migránsokat.

Erre persze Amerikában is számítanak – a washingtoni külügyminisztérium szócsöve, a Foreign Policy parancsba is adta, hogy „az EU-s államoknak, különösképpen azok, akik részt vettek a NATO-misszióban, ki kell venniük a maguk részét az afgán menekültek elszállásolásából”.

Az FP önérzetesen még hozzá is teszi, hogy az önző európaiak „az elmúlt években azzal a kifogással deportálták őket, hogy nem háborús menekültek, hanem gazdasági migránsok. Most viszont az országban teljeskörű polgárháború dúl”. Értsd: akik eleddig hiányolták volna az afgán menekültek hátteréből a háborút, azoknak most csináltunk. Amíg az USA az általa teremtett káosztól tizenegyezer kilométer plusz egy óceán távolságra menekül, Európa feltakaríthat a Közel-Keleten. Nyomás befogadni!

A helyzet az, hogy ha az Egyesült Államoknak akárcsak egy szava is lesz a következő pár év magyar bevándorláspolitikájához, arcon kell őket röhögni. Mert egy országot rommá lőni, majd kivonulni és mással rendberakatni a világ legnagyobb pofátlansága lenne. Most mi mondhatjuk teljes joggal, hogy nem akarunk Danzigért meghalni – az amerikai demokráciaexport okozta káoszt oldják csak meg szépen az amerikaiak.

Amerika nagy valószínűséggel – sok egyéb szempontot mérlegelve –

most robbantja ki a következő európai migránsválságot,

ennek eredményeit pedig a határainkról egyenesen Washingtonba kell röptetni, fegyelmezetten, szépen, nagy kékes-csillagos repülőkkel. Hadd lássák egyszer végre a Fehér Házban, a New York-i, Los Angeles-i, denveri, seattle-i, atlantai és houstoni utcákon, milyen érzés feltakarítani egy háború után. Gyakorolják a toleranciát, a sokszínűséget és az emberszeretetet az általuk közvetlenül vagy közvetetten földönfutóvá tett afgánokon, és szűrjék ki szépen ők a terroristákat a síró asszonyok és gyerekek közül.

Elvégre nem nemzetet építeni mentek oda, hanem azért, hogy az iszlamistákat kiirtsák – idestova húsz év ismeretség után mégiscsak ők tudják a legjobban, ki a terrorista, nem?

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamikor 1950 körül a mártélyi tanácselnök lendületes beszédet tartott:
"Innen üzenem Trumannak, hogy féljen dolgozó népünk haragjától, és jól húzza meg magát!"

Még szerencse, hogy Amerikában ilyen nem fordulhat elő, például Miamiben nem dőlhetne romba egy toronyház csak úgy.

Talán Rod Dreher jellemezte úgy az amerikai baloldalt, hogy folyton számon kérik a konzervatív értékeket a republikánusokon, miközben bennük fel sem merül, hogy bármilyen érték vagy elv az útjába állhat a választási győzelmüknek. (milyen finoman fogalmazta meg azt, hogy szemforgató és egyben cinikus disznók)
Az is egyértelmű, hogy a hazai fősodorbeli baloldal egy-az-egyben a nyugati (amerikai és nyugat-európai) baloldalt követi, illetve talán pontosabban annak a helyi képviselete (próbálom én is finoman megfogalmazni azt, hogy hazaáruló, gerinctelen férgek). A nemzeti baloldal (mint Schiffer vagy Thürmer) pont emiatt nem kap helyet a baloldali médiában.

A cikkhez: sokkal nagyobb gond annál, hogy az amerikaiak kivonulnak, és hagyják Európára zúdulni az afgánok tömegét az, hogy az Európai Unió minden határvédelemnek ellen fog állni - helyette lesz majd kvóta alapján történő elosztás (ahol az értelmesebbeket kiszemezgetnék a magállamok, a terroristagyanúsak pedig mennének a többi országba)

... mert ő ért a nyelvükön.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés