Bíró Lászlót indítja a Jobbik a szerencsi előválasztáson

2021. június 27. 11:15
A korrupciós ügyekbe keveredett jelölt már egyszer kikapott közös jelöltként.

Ismételten Bíró Lászlót indítja a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú, Szerencs térségi választókerületében. A hírt Jakab Péter, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje jelentette be a közösségi oldalán.

Bíró László már 2020 őszén is megmérette magát az ellenzék közös jelöltjeként az időközi szerencsi országgyűlési képviselőválasztáson, amit Koncz Ferenc halála miatt kellett kiírni. Akkor 1700 szavazattal alulmaradt a vele szemben induló fideszes Koncz Zsófiával szemben.

A jobbikos jelölt vereségéhez nagyban hozzájárulhatott a botrányoktól nem mentes előélete. Előkerültek például régebbi rasszista és antiszemita bejegyzései, amelyekben – többek között – a fővárost „Judapestnek”, az odaérkező izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte. Ezeket később azzal magyarázta, hogy a 2018-as választások „apátiába” taszította.

A választási vereségét követően azonban nem értek véget Bíró botrányai. A választásokat követően Hadházy Ákos fedett fel olyan információkat, amelyek szerint a képviselőjelölt korrupciós ügyekbe keveredhetett. Az ügyben a NAV is nyomozást indított.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, itt egy újabb megnyert körzet 2022-ben...

Szerintem is támogatja őt Judapest főpolgármestere

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés