Szijjártó: A bajor rendőrség 18 honfitársunkat állította elő

2021. június 24. 7:42
Közülük nyolcan még mindig a bajorok vendégszeretetét élvezik – derül ki a külügyminiszter posztjából.

Míg számos közéleti szereplő gratulál közösségi oldalán a magyar válogatottnak, és fezezi ki büszkeségét a csapat szerdai teljesítményéért, a külügyminiszter a mérkőzés mellékzöngéivel is foglalkozott.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közölte, 18 magyar szurkolót állítottak elő a bajor rendőrök az este folyamán. Közülük tíz főt már kiengedtek, nyolc ember esetében még tart a jegyzőkönyv felvétele.

„A legnagyobb tisztelet azoknak, akik vállalták az utazást Münchenbe. Vigyázzanak magukra hazafelé! A müncheni és a bécsi konzuli ügyelet munkatársai készenlétben vannak, ha segítségre van szükség. (Ez esetben a +3680368036 telefonszámot kell hívni.)” – írta Szijjártó.

Ismert: már tegnap délután érkeztek hírek arról, hogy több magyar szurkolót is vegzáltak a német hatóságok.

Nem engedték például, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz Arénánál.

Ennek ellenére a nap folyamán már több esetben is a konzuloknak kellett közbelépnie. Szijjártó példaként egy olyan esetet hozott, melyben egy magyar szurkolókat szállító autóbuszt a német hatóságok kétszer is megállítottak. „Csak a konzul kollegáim hatorozott fellépésére engedték tovább az autóbuszt, kétórás várakozást követően” – mondta el a miniszter.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/John Thys

Összesen 199 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék jegeli az lmbtdgjkfdd, gender és homoszexuális témát, mert rájött, hogy szembe megy a magyar társadalom többségével.
A migrációval ugyanez a helyzet .

"egy magyar szurkolókat szállító autóbuszt a német hatóságok kétszer is megállítottak. „Csak a konzul kollegáim hatorozott fellépésére engedték tovább az autóbuszt, kétórás várakozást követően” "
Jogállam.
A ganajok jogállama, a barátaidé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés