Több magyar szurkolót is vegzáltak a német hatóságok

2021. június 23. 18:57

A nap folyamán már több esetben is a konzuloknak kellett közbelépnie – mondta el Szijjártó Péter.

2021. június 23. 18:57
null

A bajor hatóságok nem engedélyezik, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz arénánál – mondta el a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban. Szijjártó Péter hangsúlyozta: „ez egy példátlan gesztus, negatív értelemben sajnos, hiszen a konzuloknak az a munkájuk, hogy a külföldön tartózkodó állampolgárok számára az esetlegesen szükségessé váló segítséget megadják”. A miniszter felhívta rá a figyelmet, hogy akinek konzuli segítségre van szüksége, az a müncheni magyar főkonzulátus folyamatosan élő és  ügyeletben lévő telefonszámát hívhatja, amelyet a munchen.mfa.gov.hu oldalon lehet megtalálni.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a nap folyamán már több esetben is a konzuloknak kellett közbelépnie. Példaként egy olyan esetet hozott, melyben egy magyar szurkolókat szállító autóbuszt a német hatóságok kétszer is megállítottak. „Csak a konzul kollegáim hatorozott fellépésére engedték tovább az autóbuszt, kétórás várakozást követően” – mondta el a miniszter.

A külügyminiszter felhívta arra is a figyelmet, hogy a bajor hatóságok nem engedélyezték a magyar szurkolók számára a nem intergált molinók bevitelét a stadionba. „Kérem a magyar szurkolókat ennek figyelembevételére, hogy a kellemetlenségeket el lehessen kerülni” – kérte a miniszter, hozzátéve, hogy a bajor hatóságok a stadionhoz való vonulást sem engedélyezték.

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. június 26. 17:39
Ezek a szar nácik semmit sem változtak. Csak most a szivárványos buzulást tolják túl. Ostoba, bugris népség.
Tatulus
2021. június 24. 21:17
Viszont érdemes lenne a Pridera érkező német elvtársakat nagyobb figyelemmel kísérni. Kis motozás, zászlócska elvétele, mert nem felel meg a magyar szabványnak, lefényképezés, ez, az, vannak ötleteim, de a határőröknek is!
Lauder Stenonis..
2021. június 24. 16:03
Összefoglalva. A magyar "szurkolókat" náci karlendítés, náci tetoválások, homofób és rasszista transzparensek miatt vitték be. Pedig a szervezett szurkolói csoportok figyelmeztették a náci tagjaikat, hogy ezekért a német rendőrök simán bevihetik őket. De ezek a nácik annyira idióták voltak, hogy még saját társaikra sem hallgattak. Ja és palackokkal sem jó ötlet német rendőrt dobálni.
mokány
2021. június 24. 09:25
Röhejes ami itt folyik : Jobb és baloldali komentelők egy emberként uszítanak a németek ellen. A globalista gazdik elégedetten vigyorognak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!