Nádasdy szerint nevetséges, hogy sokan becsmérlik a magyarság jótevőjét

2021. június 21. 19:55
Soros Györgyöt, „az egyik legnagyvonalúbb és legkiválóbb embert, akit a magyar föld létrehozott”.

Életvidám, konzervatív melegnek tartja magát, aki nem ismeri a depressziót, és andalogni szeret kézen fogva májusi éjszakán a budai utcákon. Programjának tekinti, hogy kihúzza a „b**i” szó méregfogát, hogy azt többé ne lehessen megvetésre, megbélyegzésre használni – hangzott el a Partizánban, ahol Nádasdy Ádám elmondta, hogy nem tartja magát balodali embernek, így nem feszélyezik azok a társadalmi kérdések, melyeken a baloldali pártok felvetnek. 

Nádasdy a „legnagyszerűbb embernek tartja Soros Györgyöt, akit a magyar föld létrehozott”, és felfoghatatlan számára, hogy miért becsmérli bárki a „magyarság legnagyobb jótevőjét”. Ezt kizárólag annak tudja be, hogy az embereket a média által az orruknál fogva vezetik. 

Nádasdy Ádám, nyelvész az interjúban beszél operarendező édesapjáról, ’68-as emlékeiről, a rendszerváltás eufóriájáról, a jobboldalról felé érkező támadásokról, de tudományos kérdések is szóba jönnek, mint a finnugor nyelvrokonság, vagy a nyelvhanyatlás vagy nyelvváltozás kérdései. Elárulja, mikor és hol hallotta először a „meleg” szót, és miért nem szereti az LMBT kifejezést.

Azt mondta, hogy az LMBTQ azt üzeni, hogy „a nemi másság, tehát a nem hetero módon élők vagy gondolkodók vagy érzők, mi mindnyájan, egy nagy csoportot képezünk. Na most, nem tudom. Én mindenkiért szívesen kiállok, akit megbélyegeznek vagy bántanak. Ha cigány akkor azért, ha tolókocsiban ül, akkor azért, és ha át szeretné írni a nevét Gáborról Gabriellára, akkor azért, de különösebb közöm nekem nincs hozzájuk, semelyikhez, akiket felsoroltam.”

Hozzátette: „A másik probléma, hogy ilyen betűszavakat képeznek. Ez zavar engem. Ez sunyítás. Volt olyan, hogy azt mondták, hogy »ilyen LMBTQ, ember, mint te«. Én nem vagyok LMBTQ ember. Milyen dolog ez, érted? Nekem ez picit olyan, mint az NDK-sok. Ugyanolyan megalázó. Nem NDK-sok voltak, hanem németek. És egyre hosszabb lesz ez a betűsor. Persze, legyen mindenki boldog a maga módján, de engem nem kell ebbe belerántani. Én nem vagyok mindez, én csak az vagyok, ami vagyok.”

A Soros Györgyről szóló rész a 20. perc környékén kezdődik.

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

AZ ÖNGYŰLÖLŐ KAPITALISTA
Szombat, Novák Attila – Seres László - 2004-10-01
"Soros György két dolgot nem szeret magában: azt, hogy kapitalista, és azt, hogy zsidó. Nézetei több év alatt értek az amerikai értelemben vett „liberálissá”, ami a tengerentúlon valójában baloldali, illetve esetenként baloldali radikális álláspontokat jelent. Könyvein, újságcikkein, egyetemi előadásain illetve interjúim nyomon követhető, hogyan tolódott el politikai álláspontja a „nyílt társadalom” sajátos értelmezése felé, ami az utóbbi években markáns globalizáció-, sőt, kapitalizmuskritikát is jelent. Saját zsidóságához és Izrael Államhoz való viszonyát eddig csupán közöny, illetve távolságtartó hidegség jellemezte, mígnem tavaly novemberben óriási vihart kavart azzal, hogy egy előadásában Izraelt, a zsidóságot és saját magát is felelőssé tette a világszerte erősödő antiszemitizmusért."

A zavartság nem hagy időt jóttenni senkinek.

Két szegedi gyerek labdázik:
Hol a labda?
Mögötted.
Dehogy öttem mög!

Szóval a eből jó sok van....

Rúzsa Magdi: Szerelem...szárálem..
https://youtu.be/ydPwn3Hpn80
Nyelvünk csodálatos, ízes, zamatos, pedig Kazinczyék mindent elkövettek ellene... :)

Nádasdy nem hülye, nem bolond.
Pontosan tisztában van Soros személyével, egy, a 44-es szerepe miatt zsarolandó nyomorult, mélyállam pénzéből kitartott, parancsot teljesítő senki.
Viszont élvezettel végzi a mások életébe tolakodást, amiből következik: csak egy végtelenül aljas, perverz, aki százszor megérett a pokolra...

Azt a mindenit, te aztán jó nagy fideszes lehetsz, hogy csak így kapásból idézel!
Még a nem különösebben fontosakat is fejben tartod!
A hozzád hasonlóak teszik a Fideszt naggyá!

Ne keverd a teljes hasonulást a hagyomány szerinti írásmóddal.
Szóval, ha lassan beszélünk nincs hasonulás, csak ha gyorsan! Ez komoly?
Ez általános iskola 6. osztály nyelvtan!

A magyarsággal nem szoktak jót tenni, legkevésbé Soros György.

Ezt mondtad:

Az automatikus ejtés tutira mindig működik, ha l+j találkoznak és a beszédsebesség gyors.

alj, alja, aljas, hallja, zászlóalj
ezek azért is jók, mert "a" magánhangzó van bennük, az könnyít a dolgon.

Ezek lassan mondva is eltérnek az írott alakjuktól. Ezt hívják teljes hasonulásnak.
állj-ájj, aljas-ajjas, utca-ucca, anyja-annya, egészség-egésség, szálljon-szájjon....

Ezeket így ejtjük, mert így kell.

A pontos és az el-ipszilon jé meg - én úgy tudom - hagyomány szerint van, nem hangzásbeli különbségek miatt.

Nem egészen, mert mindkettő NAGYON tehetséges, Nádasdy mögött életmű van, szerintem. Anyanyelv-múvész. Gulyás a Partizánnal nyilván echte globalista, de üdítő színfolt, a többiek között. Az alap a Tóta W..

Ők így boldogok. Még csak nagyon szomorkodni sem kell miattuk. Nádasdynak még gyerekei is vannak, a génjei, remélhetőleg a családi tehetség, folytatódnak.

Azt sem hiszem, h. a felvállalt nemi identitásuk ettől, h. nemcsak tehetségesek, de eredményesek is, vonzóbb lenne, v. egyáltalán, vonzó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés