Pénzmegvonással büntethet az EU a melegellenes törvény miatt

2021. június 16. 18:26
Az Európai Bizottság egyenlőségügyi biztosa a lengyel városokéhoz hasonló szankciókat szorgalmaz hazánk ellen.

Helena Dalli a Reuters szerint arról beszélt: „Brüsszel kész olyan intézkedéseket meghozni, mint az LMBT-mentes zónákat létrehozó lengyel régiókkal szemben. Az üzenet az, hogy ha nem tartod tiszteletben az Európai Unió demokratikus vagy egyenlőségi értékeit, akkor nem vagy jogosult pénzt felvenni a projektedre” – közölte az uniós biztos.

Az EU egy évvel ezelőtt hat lengyel város testvérvárosi kapcsolatokra benyújtott projektjének finanszírozását tartotta vissza, amiért azok felléptek az „LMBT mentes övezetként” határozták meg magukat.

A pénzmegvonás miatt a lengyel régió megváltoztatta politikáját

Dalli azt mondta: „Úgy gondoljuk tehát, hogy ha ezt kivetítjük arra, ami Magyarországon történik, akkor ugyanez lehet a hatás, de az EU előbb megvizsgálja minden ilyen lépés jogszerűségét”

Az Európai Tanács Általános Ügyek Tanácsa a jövő héten tárgyalhat a pedofiltörvényről, mondta Franciaország európai ügyekért felelős államtitkára. Clément Beaune szerint kifejezetten aggódnak a jogszabály miatt.

„Eddig is voltak jogállami problémák Magyarországon, az viszont teljesen új, hogy szándékosan és direktben céloznak egy adott embercsoportot, ebben az esetben az LMBTQ-embereket” 

– jelentette ki a francia politikus a 24.hu-nak. Beaune a lapnak azt mondta: „két dolgot lehet ilyenkor csinálni. Az egyik a politikai nyomás, mivel ahhoz, hogy egy problémával kezdjünk valamit, először nevén kell nevezni és beszélni róla. A másik az, hogy a célba vett embereket közvetlenül támogatják a negatív hatásokkal szemben.”

 

 

Élesen elítélte a magyar törvényt a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere. Michael Roth szerint „az Országgyűlés vonatkozó döntése újabb súlyos állami diszkrimináció az LMBTIQ emberek ellen. Ez a törvény ellentétes mindazzal, amit közös európai értékeinknek tekintünk. Teljes szolidaritás és támogatás az LMBTIQ embereknek Magyarországon” – tette hozzá a szociáldemokrata politikus, akinek üzenetét a budapesti Német Nagykövetség is kitette szerdán kora délután. Hasonlóan vélekedett Dider Reynders jogérvényesülésért felelős belga biztos is. 

 

 

Aggodalmát fejezte ki a törvény miatt az Amerikai Nagykövetség is. „Az Egyesült Államok szerint a kormányok kötelessége a szólásszabadság előmozdítása és az emberi jogok védelme, beleértve az LMBTQI+ közösség jogait is” – írták közleményükben.

A jogszabályt kedden 157 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el az Országgyűlés. A jogszabály egyebek mellett megtiltja a homoszexualitás és a nemváltás megjelenítését és népszerűsítését 18 év alattiaknak, és csak nyilvántartott civil szervezetek számára engedélyezi, hogy előadásokat, felvilágosítást tartsanak a témában.

Fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért van az, hogy hányok ezektől?

Válaszok:
Onurisz | 2021. június 16. 19:13

Semmilyen "melegellenes törvény" nincs. A nemváltásról és homoszexualitásról szóló reklámok és műsorok este tíz után adhatók le illetve az iskolákban csak tanárok és egészségügyi képesítéssel rendelkezők tarthatnak a tanulóknak foglalkozást ugyanerről. Miben korlátozza ez a homoszexuálisok életét és jogait?

Jó hányást koma a többi mocskosszájúval együtt a kocsmában. X

Valóban, tényleg elérkezett a Huxit ideje, nem szabad megvárni, hogy ez a birodalom maga alá temessen. Elég volt, hogy mindig a vesztesek oldalán kötöttünk ki. A balliberális Európa, Amerika a végóráit éli, menekülni kell az összedőlés küszöbén álló akolból. Európa már csak minden érték szétveréséről szól, s az a szerep vár rá, hogy Amerika ismételten belehajszolja az oroszokkal szembeni háborúba, világégésbe, magyar fiatalok halálába.

Már írtam. Az agresszív, maga mutugató, közerkölcsöt, jó ízlést sértő, a devianciát politikai köntösbe öltöztető, másságukat kulturáltan megélni képtelenektől, az ifjúság, a gyermekek egészséges fejlődését veszélyeztető mocskoktól. Ezektől van hányingerem.

Viszont tisztelem a másságukat lakásuk intimitásában megélőket, a heterókat elfogadókat.

Amíg az EU-nak nincs hivatalos és konszentussal elfogadott homo-politiája, az ilyen rendelelkezések-célozgatások-döntések-nyilatkozatok mindig aktuálpolitikia bosszú kifejeződései. És ezek fogják szétfeszíteni az EU-t.

Katasztrofális lenne az Európai Bizottság egyenlőségügyi biztosa számára, ha nem engedélyezik, hogy bejárjanak a homoszexualitást népszerűsíteni az iskolákba.
Mi a célja a vad propagandának? Addig nyomják, amíg elérik, hogy mindenki homoszexuális lesz a világon?

Így száll győzelemre, így hódít a földön,
Míg mindenki zengi majd a büszke melegek dalát.

Fogalmad sincs, hogy a kakukk, milyen hasznos madár, azért beszélsz ekkora ökörséget.

Ezt a cigánykártyártyáddal vetetted ki?

Nem emlékszel arra, hogy megnyitották a piacainkat az EU előtt? Ki szállt hova?

Természetesen nyertem, hiszen nem véletlenül vagyok a Madártani Egyesület tagja. Mindig is érdekeltek a madarak. Evidens, hogy többet tudok róluk, mint ez az ostoba Franciska.

Már megint fröcsög belőle az aljas rágalomnak mérge?
Csak azt adja, mi lényege.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés