Orbán Viktor: A nyugathoz tartozunk, tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie

2021. június 14. 12:17
Európa jövőjéről, és az egykor kommunista befolyás alá került Kelet-Európa helyzetéről fejtette ki véleményét Orbán Viktor egy portugál lapnak adott interjúban.

A miniszterelnök a portói uniós csúcson nyilatkozott a portugál Express című hetilapnak, több téma is szóba került – számolt be róla a HírTv.

Európai szupernemzet nincs, csak nemzetek léteznek

A kormányfő nyilatkozatában Európa jövője kapcsán leszögezte: európai szupernemzet nincs, csak nemzetek léteznek. Hozzátéve: szükség van európai intézményekre is, így

a vita arról szól, hogy milyen jellegű Európai Uniót akarunk.

Orbán Viktor az illiberális kifejezés kapcsán elmondta: épp a liberálisok azok akik a szabadság ellen vannak. Magáról a kifejezésről egyébként azt is mondta, hogy szereti, mert az vitákat gerjeszt. A jelenlegi rendszerben a liberálisok véleménydiktatúrát akarnak maguknak és ezzel a szabadság ellen vannak.

A család egy szent egység

A család egy szent egység, meghatározásában, a férfi és nő kapcsolatában nem lehet engedni

– fejtette ki, hozzátéve: magyar gyerekekre akarja hagyni az országot, nem pedig általunk ismeretlen bevándorlókra, és ezért a véleményéért őt nyugaton az ördögnek tartják.

„Magyarországhoz közel három nagyhatalom található”

Az amerikai és az európai módszer sokszor egy morális felsőbbrendűségből indul ki. A kínaiak soha nem mondják meg nekünk, hogy miként kellene viselkednünk, mi az, ami morálisan helyes vagy helytelen. „Magyarországhoz közel három nagyhatalom található, a német, a török és az orosz, ezért

a külpolitika művészete valójában az egyensúly megtalálását jelenti Európában”

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

Churchill és Roosevelt, Sztálinnak adta át az országot

Magyarország a jaltai világrend áldozata, mivel Churchill és Roosevelt, Sztálinnak adta át az országot – közölte Orbán Viktor az interjúban, hozzátéve:

ez Magyarország szemében kapitális bűn volt, hiszen ez tette lehetővé az ateista, anti-humánus és Európa-ellenes kommunista diktatúrát.”

Ezután úgy folytatta: 1956-ban a nyugat a Szuezi-csatornát helyezte előtérbe a magyar forradalom helyett és ezzel a pénzt, valamint a kereskedelmi lehetőségeket választotta a szabadság és az értékek helyett. Ezért van a mi nyugattal való kapcsolatunknak két arca: a nyugathoz tartozunk, tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie, amit végül nem tett meg – fogalmazott a miniszterelnök.

„A magyarok nem felejtik a nyugati hatalmak közönyét a kommunista elnyomás idején”

A miniszterelnök továbbá emlékeztetett: az összetartozás és a tisztelet mellett a magyarok nem felejtik a nyugati hatalmak közönyét a kommunista elnyomás idején. Ezután a rendszerváltásról a kormányfő elmondta, hogy

Helmut Kohl néhai német kancellár érdeme, hogy Gorbacsov nem vetette be a szovjet hadsereget a rendszerváltás megakadályozására.

A Hír TV kapcsolódó videóját az alábbiakban tekintheti meg:

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit mondanak erre a szervilis nyugat imádók, vagy a legújabb őrület, a térdeplés hívei? Akik nehezen viselik, hogy az elődeik által is ránk kényszerített szovjeturalom utóhatásaként felismerjük az újabban ránk kényszeríteni akart más fajta ideológiai uralmat. Amiről 1956 vagy 1968 jut eszünkbe, amikor a másképp gondolkodás szintén bűn volt.

Az Index munkatársai olyan mintát jelentenek, amely mértékadó? Egyébként egyik vakcina sem 100 százalékos.

Ausztriából kivonultak a szovjetek. Miután megszűnt az a hivatkozási alap, hogy csak az utánpótlás miatt tartózkodnak itt, gyorsan létrehozták a Varsói Szerződés, amibe minket is bekényszerítettek. Mi nem értünk annyit, mint Ausztria. De a németek sem Bécset lövették szét, hanem Budapestet.

De azért tisztázhatnád magadban a jaltai konferencia időpontját.

Jaltai konferencia: 1945. február 4. és február 11. között. De az alaphangot Teheránban adták meg (1943. nov.- dec.).

A nyugatnak nem volt érdeke a balkáni front megnyitása annak ellenére, hogy a jugoszláv ellenállás sokat könnyíthetett volna ezen. A teheráni konferencia Jalta előtt volt, ott már eldőlhetett néhány dolog.

Originális gondolkodás, s ez Orbán erőssége minden vetületben. S ezért marad hatalmon, mert a jövőképes elveihez ragaszkodik.

Teheránban úgy döntöttek, hogy Németországgal nem egyezkednek. Magyarországtól már nem volt mit elvenni (csak Pozsony bővítéséhez három falut). Sztalin erdélyi kommunista tanácsadója, Valter javasolta, hogy Erdélyt szovjet befolyás alatti független állammá tegyék, de főnöke a jelek szerint nem foglalkozott az üggyel.

teklapavle 2021. június 14. 12:56
43
@lemez
A fiatalok menekülnek is el innen az én fiamhoz hasonlóan.
Londonban mosogatni még mindig vonzóbb, mint Kis-Kínában végignézni, ahogy Orbán szétlopja a hazánkat.

Nem mindegy, hogy ki lop meg?
Ödögej, Musztafa, Iván, vagy a lölő?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés