Debrecenben jöhet létre az önálló Munkácsy Múzeum

2021. június 12. 08:38

Pákh Imre műgyűjtő Debrecen polgármesterével tárgyal egy önálló Munkácsy Múzeum létrehozásáról.

2021. június 12. 08:38
null

A hvg.hu azután kereste meg Pákh Imre milliárdos műgyűjtőt, hogy Mészáros Lőrinc az Indexnek adott interjúban megemlítette egy Munkácsy-múzeum terveit. Pákh Imre elmondása szerint régóta érdekelte őt az Andrássy úton lévő Kogart ház, amely azóta Mészáros tulajdonába került.

– mondta, viszont megerősítette, hogy a téma egy önálló Munkácsy-múzeum létrehozása volt a két milliárdos között. Az üzlet végül nem jött létre, de az ötlet tovább él.

ő máshogy gondolta, és mivel ő az ingatlan tulajdonosa, én ezt tiszteletben tartom” – mondta el a HVG-nek, és elárulta, hogy azóta már Debrecen önkormányzatát kereste meg az ötlettel, és jelenleg Papp László polgármesterrel tárgyal egy debreceni Munkácsy-múzeum lehetőségéről. A város a vállalkozó szerint azért is kitűnő választás, mert már most is a Déry Múzeumban látható Munkácsy Krisztus-trilógiája.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Prominet
2021. június 13. 19:14
Nna a haldároknak esse' fog tetszeni. Méé' nem osszuk szét azt a pénzt...? Vagy valami hasonló agymenés, belekeverve egészségügytől pedagógusokig mindenkit. Mer' ők csak jót akarnak. Amúgy meg legyen csak Debrecenben, sztem megérdemli más magyar vidéki város / település is a kiemelt figyelmet, hamár a "hiperpasszivitás" lenyúlta BP-et. Ha megnyílik, Debrecenbe kéne menni... tárlatot nézni...
balbako_
2021. június 12. 19:53
Matolcsy György is Munkácsy képtárban gondolkozik. Kéne is.
monuskaroly
2021. június 12. 14:26
Fudant is, meg ami még nem kell Budapestnek, vidékre vinni. Ott meg maradhat a húgyszagú, hajléktalanokkal teli méhlegelő, csak az a baj hogy a város normális fele is abban kell hogy éljen.
DrPepper
2021. június 12. 10:11
Mint olvasom, a Budapestre tervezett velodrom is Debrecenben épül. https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/szegenyebb-lehet-budapest-egy-kerekparos-stadionnal-3574075/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik