Bilincsbe vertek egy ferencest egy abortuszklinika előtt

2021. június 8. 14:20
Egy katolikus papot letartóztattak a hétvégén Ohioban, mert az abortusz ellen imádkozott egy ohiói abortuszklinika előtt.

Katolikus lapok jelentették június 5-én, szombaton, hogy Fidelis Moscinski CFR-t, a Megújulás Kapucinus Testvérei rendjének papját a rendőrség letartóztatta, mert az abortusz ellen imádkozott. A fotók azt mutatják, hogy a ferences papot két rendőr bilincsben hurcolja el a 2127 State Road cím alatt álló épületből és térden csúszva vezetik egy rendőrautóhoz. A rendőrség a térdén álló papot felállította és az autóba tette, miközben még mindig bilincsben voltak kezei a háta mögött.

A Vörös Rózsa Mentőegylet egy életpárti mozgalom, melynek az atya az egyik vezetője. Az egyesület pénteken a Facebookon tette közzé, hogy akciójuk egy ohiói abortuszklinikán a 2127 State Road szám alatti Északkelet-ohiói Női Központban sikeres volt, bár a papot és az egyesület másik három tagját letartóztatták. A poszt fotókat is tartalmaz az eseményről, a létesítményről és a csoport tagjairól, akik megpróbálták lebeszélni a létesítménybe érkező terhes nőket az abortusztól.

„A vörös rózsa mentő misszió ma az ohiói Cuyahoga Falls-ban járt. Sok anyát sikerült együttérzéssel és szeretettel elérni a gyilkolóközpontban” – mondta Vörös Rózsa.

„Sajnálatos módon a békés tüntetők közül négyet igazságtalanul letartóztattak: három fiatal hölgyet és Fidelis atyát a CFR tagját” – tette hozzá a Vörös Rózsa. „Kérjük, imádkozzon mihamarabbi szabadon bocsátásukért és különösen azokért, akiket halálos erőszak, az abortusz réme fenyeget, valamint azokért, akik ezeket az emberiség elleni szörnyű bűncselekményeket elkövetik”.

Moscinski a LifeSite-nak elmondta, hogy már megszokta, hogy különböző abortuszközpontok mellett tartóztatják le, mert a Vörös Rózsa-mentőakció részeként „gyakorolja a születendő életek melletti tanúságtételt”. 

A 3News arról számolt be, hogy Moscinski és társai – az 56 éves Laura Giles Pennsylvania-ból, a 18 éves Audrey Whipple Michiganből és a 62 éves Clara McDonald New Yorkból – hamis személyazonosságot adtak meg, hogy bejuthassanak a klinikára, ahol aztán az abortuszra váróknak néhány szál piros rózsát és életpárti üzeneteket tartalmazó szórólapot adtak. A börtön mellett 500 dolláros bírságot is kiszabtak a csoportra. „Ezekről az emberekről köztudott, hogy az egész országban ezt csinálják. Mi továbbra is biztosítjuk a legális reproduktív egészségügyi szolgáltatásokat azoknak az embereknek, akik igénybe veszik az ellátásunkat” – mondta a 3Newsnak a létesítmény igazgatója. 

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés