Orbán jobban védi a kereszténységet, mint Ferenc pápa

2021. június 7. 12:42
Ha Orbán lennék, mindezt kitüntetésnek venném.

„Tudom, hogy páran azt hiszik, a blogom Orbán Viktor védelmezőjévé változott, de ha egyszer Közép-Európában élsz, mint én két hónapja, valóban rádöbbensz, hogy a nyugat mennyire hazug módon kezeli az ittenieket. (…)

Könnyű elképzelni, Ferenc pápa miért nem szereti Orbánt. Ferenc azt hiszi, Európának ki kellene nyitnia a kapuit a harmadik világból érkező bevándorlók előtt; Orbán szerint ez Európa halálát jelentené. John L. Allen Jr. Katolikus újságíró azt írja, hogy a migránsok sorsa Ferenc pápa pontifikátusának sarokköve. Ferenc nem volt hajlandó találkozni Matteo Salvini vezető olasz politikussal sem, így tiltakozván Salvini bevándorlásellenes politikája ellen. Egyértelmű, hogy Ferenc emiatt nem akar találkozni Orbánnal.

Ha Orbán lennék (aki kálvinista, habár felesége és gyermekei katolikusok), mindezt kitüntetésnek venném. Az ő politikája ugyanis többet tett az európai kereszténység védelméért, mint a pápáé.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az ő politikája ugyanis többet tett az európai kereszténység védelméért, mint a pápáé."

Ferenc tett valamit a kereszténységért? A megnyilvánulásai alapján inkább tűnik valami ENSZ nagykövetnek, mint a katolikus egyház vezetőjének.

Szerencse, hogy a pápa migrációs nézetei nem ex-chatedra szintűek,. tehát e témában nyugodtan ellent lehet neki mondani. Ferenc téved, mert nem elég szeretni, hanem okosan kell szeretni. Ahogy szent Pál írtja: segíts a másikon, de magad bajba nem kerülj.

Nem újdonság a katolikus egyház történelmében, hogy tisztelettel ellent kell mondani a pápának: például, a Galata levélben olvasható, hogy Péter gyáva volt a zsidózókkal, s szent Pálnak e miatt szembe kellett szállnia vele.

A déli harangszót nem szünteti meg? Mert azt éppen az akkori behatolók ellen hírdette meg III. Kallixtusz pápa.
„....jel adassék minden hívőnek, hogy imáikkal segítsék azokat, akik a török ellen harcolnak ”

A Hungary Helps Program meghatározott céljaként szerepel az üldözött keresztény közösségek megmentése, és az, hogy olyan helyzetbe hozza őket, hogy segíthessék a velük együtt élő más vallási csoportokat, és ezáltal javuljon társadalmi megítélésük. Ennek alapján került sor több, az üldözött keresztényeket segítő humanitárius és újjáépítési jellegű támogatás kivitelezésére is.

A keresztség szentségét bárki kiszolgáltathatja. Meg csak kereszténynek sem kell lenni hozzá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés