Legkevesebb nyolc emberrel végzett egy kaliforniai ámokfutó San Joséban

2021. május 26. 22:39
Lövöldözés történt a kaliforniai San Jose egyik vasúti pályaudvara közelében, legkevesebb nyolc ember életét vesztette, amikor a helyi szállítmányozási vállalat egyik munkatársa többekre tüzet nyitott – közölték a helyi hatóságok.

A megyei seriff szóvivője arról számolt be, hogy a fegyveres az áldozatokhoz hasonlóan a Santa Clarai Közlekedési Hatóság (VTA) alkalmazottja volt, ő is életét vesztette. Russell Davis egyelőre nem tudta megmondani, hogy az elkövető saját kezével vetett-e véget az életének, vagy a rendőrök lőtték le.    

A nyomozás jelenleg is zajlik, az áldozatok száma változhat” – fogalmazott.    

A lövöldözés helyi idő szerint reggel 7 órakor kezdődött a VTA által üzemeltetett állomások egyikének udvarán, amely a város repülőterének közelében található. Davis tájékoztatása szerint egy bombakereső osztag is kivonult a helyszínre, ahol "legalább egy" robbanószerkezetet találtak.    

„Borzalmas tragédia történt ma, együttérzünk a VTA-családdal” – jelentette ki Glenn Hendricks, a vállalat igazgatóságának elnöke. Hozzátette, a lövöldözés az udvar azon részén történt, ahol a munkások karbantartják a járműveket. „Nagyon sötét pillanat ez” – fogalmazott Sam Liccardo, San José polgármestere. „Mindent tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy ez soha többé ne forduljon elő városunkban” – tette hozzá.    

Sajtóinformációk szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is segítik a nyomozást.    
A több halálos áldozatot követelő lövöldözések egyre gyakoribbak az Egyesült Államokban, ahol a fegyverrel rendelkezők aránya az egyik legmagasabb a világon. Márciusban nyolc embert – köztük hat ázsiai származású nőt – lőtt agyon egy fegyveres ámokfutó Atlanta környékén. Kevesebb mint egy héttel később pedig tíz embert öltek meg egy coloradói szupermarketban.

(MTI)

Fotó:Youtube 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem baj, majd nem adunk interjút a rémisztő képződményű
újságíróknak az üggyel kapcsolatban és akkor már csak a rendőrség
apanázsát kell a zérus felé közelíteni, hogy rend legyen végre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés