Gyurcsány: Önök bezárják a fiatalok jövőjét a múltba, ami most teremtődik, de számukra a jelen már a múlt lesz!

2021. május 17. 14:48
A DK elnöke hétfői parlamenti felszólalásában elmondta, hogy kikért akar szólni, majd érdekes fejtegetésbe kezdett a különböző idősíkokról a fiatalok jövőjével kapcsolatban.

Hosszasan sorolta hétfői parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferenc, hogy kikről akar, és kiről nem fog beszélni. Olyan hosszan, hogy gyakorlatilag az egész felszólalás ebből a felsorolásból, és a közbeszúrt kormányt bíráló megjegyzésekből állt.

Eszerint Gyurcsány nem azokért akart szólni,

 • akik kárvallottjai a Fidesz-KDNP kormányzásának
 • akik „úgy érezhetik, hogy hazájukat és életüket a kormánypárti politikusok meglopják, és megsanyarítják” (sic!)

hanem azokért,

 • akik nem tudnak szót emelni magukért
 • akik nem tudják képviselni magukat
 • akiknek még nincs képviseleti joga
 • akik talán még meg sem születtek (Itt sokan azt gondolhatták, hogy a DK elnöke hirtelen abortuszellenessé lett, de gyorsan kiderült, egészen másról van szó.)

Ezután feltette a kérdést, hogy igaza van-e, amikor azokért szól,

 • akiknek a következő években ki kell fizetnie az ő korosztályának nyugdíját, mert a kormány „rátette a kezét a magánnyugdíjpénztári vagyonra”

Majd elmondta, hogy azokért is szeretne szólni,

 • akiknek lehetősége sem lesz állami földeket bérelni, mert a kormány odaadta a saját embereinek.
 • akiktől elveszik a jövőt
 • akiknek nem lesz lehetőségük, hogy saját jövőjüket képviselve beleszóljanak az egyetemük életébe, mert megszűnik az egyetemi önállóság
 • akik nem járhatnak „Európa és Magyarország egyik legjobb egyetemére” mert a kormány elzavarta a CEU-t
 • akiket a kormány arra fog kötelezni, hogy fizessék ki az általa a Belgrád-Budapest vasútvonal és a „kínai egyetem” megépítéséhez felvett „irgalmatlan” kölcsönöket
 • akiket a kormány az évszázad végéig „bezár, és összezár a nukleáris energiával” (sic!)
 • akiktől a kormány most el kívánja venni az önkormányzati bérlakásokat
 • akiket a kormány „foglyul ejt”

A végén még megjegyezte, hogy a kormány politikusai rosszul gondolják amikor azt hiszik, hogy a következő kormány lehetőségeit szűkítik, mert a következő korosztályok lehetőségeit szűkítik, és ellopják a jövőjüket. Gyurcsány azután még elkezdte fejtegetni, hogy

a kormány abba a múltba zárja be a fiatalok jövőjét, ami most teremtődik, de a bezárt jövőjű fiatalok számára a jövőben ez a jelen már a múlt lesz.

Még hozzátette, hogy a ők (mármint a fiatalok) ezért meg fogják vetni a kormánypárti politikusokat, akik vereséget fognak szenvedni, majd befejezte a beszédet.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hüje vagy koma!

Gyurcsányt már a ,,maligánfokok,, tartják egybe.

Bár a szerző Karácsony Gergelynek írta nyílt levelében, de Gyurcsány Ferencnek is írhatta volna.

,,Végül engedj meg néhány gondolatot azzal az üzenettel kapcsolatban, amivel elkezdtél kampányolni! A 99 százalék az egy százalék ellenében. Mondd, Te komolyan gondolod ezt a marhaságot? Hogy a Fidesz-kormány az egy százalék kiváltságosok érdekeit képviseli? Ti tényleg teljesen hülyék, vagy ilyen aljasok vagytok?

Mi van a családtámogatásokkal: csak az emberek egy százalékát érinti? Mi van a hárommillió forintos lakásfelújítási támogatással: az is csak az emberek egy százalékának jár? Mi van az elmúlt tíz év béremeléseivel? Egy százaléknak növekedtek a bérei, 99 százaléknak pedig csökkentek? Az adók is csak a népesség egy százalékának csökkentek, míg 99 százalék továbbra is harminc százalék fölötti szja-t fizet, mint a szocik alatt? Csak a szemét fideszeseknek, és közülük is csak a kiváltságos egy százaléknak kell öt százalék áfát fizetni a sertéshúsra? Vagy éppen a lakásépítésekre? Mi van a felújított kórházakkal, az új utakkal, a megújult Országházzal, Kossuth térrel, Zeneakadémiával vagy a Várkert Bazárral – hogy a főváros környékére is kalandozzunk – ezeket is csak egyszázaléknyi ember élvezi?,,
https://magyarnemzet.hu/veleme..

(Kár, hogy a Mandiner nem szemlézi.)

Mindenféle idősíkból tudjuk: Párt és a KISZ győzelemre visz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés