Neoprotestáns fiatalok TikTok-kihívást csináltak a templomrongálásból

2021. május 16. 10:28
A katolikusok ellen lázadó neoprotestáns fiatalok azt mondták, Jézus nevében cselekedtek.

A brazíliai Sao Paulóhoz közeli Osasco katolikus plébániáját protestáns fiatalok TikTok-kihívás alapján rongálták meg – számol be a Vasárnap a Catholic Arena információira hivatkozva. A katolikusok ellen lázadó fiatalok az őket kérdőre vonó szemtanúnak azt válaszolták: amit tettek, azt Jézus nevében tették. A plébánián misét mondanak a felújításért.

A brazil katolicizmus hanyatlik az utóbbi években, az evangéliumi neoprotestáns hit azonban robbanásszerűen terjed.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Luther Márton: A zsidókról és hazugságaikról, 1543. (Tizenegyedik fejezet – egybefüggő részlet)
„A következő őszinte tanácsot adom nektek:
Először is, gyújtsátok fel a zsinagógáikat és az iskoláikat, és földdel borítsátok be azokat, amelyek nem akarnak égni, hogy senki fia soha többet örökre egyetlen követ vagy salakot ne láthasson belőle. Ezt kell tenni Urunk és a kereszténység dicsőségére, hogy Isten lássa, hogy mi keresztények vagyunk, és nem bocsátjuk meg, sem nem tűrjük tudatosan az ilyen nyilvánosság előtt zajló hazugságokat, átkozódásokat és (Isten) Fiának, valamint a(z Ő) keresztényeinek káromlását. Mert mindazt, amit a múltban tudatlanul elnéztünk – és én magam is tudatlan voltam e tekintetben – azt Isten megbocsátja nekünk. De ha most, miután ismeretet nyertünk, védelmeznénk és óvnánk a zsidók ilyen házait, amelyek az orrunk előtt állnak, és amelyekben Krisztusról hazudoznak, Őt káromolják, átkozzák, becsmérlik és rágalmazzák, csakúgy, mint bennünket (amit fentebb hallottuk), az ránk nézve olyan lenne, mintha mi magunk is ugyanazt tennénk, sőt rosszabb, amint azt jól tudjuk.
A Deuteronómium 13:12-ben Mózes azt írja, hogy minden bálványimádó várost teljesen tűzzel kell megégetni, hogy semmi ne maradjon meg belőlük."

A harag kiváltó oka pedig....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés