A woke-tálibok felfalják korábbi mentoraikat, és ez így van jól

2021. május 14. 8:51

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Évek óta tart a cancel culture-nek egy sajátos változata, az úgynevezett metoo-zás.

„Évek óta tart a cancel culture-nek egy sajátos változata, az úgynevezett metoo-zás. Ennek árnyékában karrierek, felépített életutak és látszólagos tisztességben megőszült férfiak és nők mennek tönkre. És míg a jelenség maga az alászállásnak egyértelmű jele, azért jó, ha reálisan gondolkozunk, elégtételt érezhetünk, ha olyanok mennek tönkre, akik korábban számos embert saját maguk is tönkretettek. Valahogy úgy tudnám ezt lefordítani, hogy az ellenségem ellensége a barátom. Minden pofon jó helyre megy, etc.

Mert – csak hogy jól értsem – nekünk most miért is kéne, hogy fájjon Woody Allen meg a többiek bukása? Oké, biztos sokaknak rossz, hogy most Ehnaton módjára kiradírozzák őket a közös, kulturális egészből, de a fentebb már említett, meglehetősen egyszerű folyamatábrát azért vegyük észre. Elég látványosan jelenlévő. A baloldali tótumfaktumok nélkül a talibán egy talpalatnyi földet sem nyerhetett volna. Kikaparták számukra a gesztenyét, élvezték felvilágosultságuk okán figyelmüket, hogy haladók és modernek lehetnek, aztán csak egy kis megingás kellett és a tálibok úgy dobták őket a lovak alá, mintha soha nem lettek volna velük.

Hát ez azért lehet, mert tényleg nem is voltak soha velük. Ha már popkultúra, Joker mondja az egyik Batman-filmben, hogy vannak emberek, akiknek nincsenek terveik. Egyszerűen csak azt akarják, hogy lángoljon a világ.

Jó buli volt az elmebeteg kulturális forradalmároknak előkészíteni a terepet? Élveztétek, hogy minden értéket megkérdőjeleztek, lerántotok a porba, aztán még szarban is átpasszírozzátok? Érdemes volt trónolni a woke-tálibok által tartott karosszéken? Akkor tessék, most el lehet fogyasztani a gyümölcsét. Hollywood, a modern szórakoztatóipar és társai, azok agyatlan nyomulása nélkül nem lett volna woke-kultúra. Woke-kultúra nélkül nem lett volna metoo sem.

Nézzük a jó oldalát, tragédia azért nem történt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talált, süllyed! A forradalom felfalja saját gyermekeit, mi pedig jóétvágyat kívánunk neki.

A kritikus elmélet lényege, hogy mindent meg kell kérdőjelezni. Azután előbb utóbb eljutnak oda, hogy nem csak az elvtársaik, de saját maguk döntéseit is elkezdik megkérdőjelezni. Totál elmebaj. Tényleg csak ki kell várni hogy kicsinálják magukat. Nekünk annyi a dolgunk hogy őrizzük meg a józanságunkat, mert nekünk kell majd ezt a világot újjáépíteni.

Mi a baj Trombitással? Nem beszél angolul, vagy alacsony? Esetleg kövér? Vagy az a baj, hogy kurvára igaza van?

Ne légy pesszimista. Én is tartok tőle, hogy nem mi, hanem a muszlimok fogják elzavarni a woke hívőket. De onnantól legalább egy frontos lesz ez a harc, és bízom a keresztény kultúra felsőbbrendűségében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés