Izrael szárazföldi erőkkel is behatol Gázába

2021. május 14. 14:58
Közben a zsidó állam belsejében is folytatódik az erőszakhullám.

Ellentmondásos információk érkeznek arról, hogy az izraeli hadsereg szárazföldi csapatai már behatoltak a Gázai övezetbe vagy egyelőre még csak tervezik – számol be az Euronews. Az viszont biztos, hogy tüzérségi egységek lövik a palesztinok lakta területet. Az övezet határára Izrael újabb 9 ezer tartalékost mozgósított, további haditechnikát és egységeket összpontosított, emellett folytatta a légicsapásokat. Közben a Hamász is tovább lövi a rakétákat Izraelre.

A Gázai övezetben több mint százan haltak meg és 600-nál többen sebesültek meg. Izraelben heten vesztették életüket. Közben a zsidó állam belsejében is folytatódik az erőszakhullám. Palesztin és zsidó szélsőséges csoportok kezdtek lincselésbe, rombolják egymás tulajdonát. Az izraeli ellenzék Netanjahut bírálja, mondván hagyja kontrollálatlanul eldurvulni az eseményeket.

Az orosz elnök és az ENSZ-főtitkár is a harcok befejezésére szólította fel a szemben álló feleket. Az Egyesült Államok mély aggodalmát fejezte ki, de támogatásáról biztosította Izraelt, miközben a demokrata többségű kongresszusban vannak, akik Izrael katonai támogatásának beszüntetését szorgalmaznák.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magam sem értem a tökölést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés