Fegyveres támadás történt egy kazanyi iskolában

2021. május 11. 10:41
Az egyik támadót lelőtték, a másikat őrizetbe vették.

Fegyveres támadás történt kedden az oroszországi Kazany egy iskolájában, az előzetes adatok szerint a támadásnak legkevesebb tizenegy halálos áldozata van, további tíz ember megsebesült – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség mentőszolgálati forrásra hivatkozva. A biztonsági erők végeztek az egyik támadóval, aki társával kedden tüzet nyitott az oroszországi Kazany egyik iskolájában, a másik támadót korábban őrizetbe vették, róla kiderült, hogy 17 éves fiatal.

A TASZSZ előzőleg, szintén a bűnüldöző szervek forrására hivatkozva, arról számolt be, hogy a második támadó túszokat ejthetett.

Az épületbe eközben kommandósok hatoltak be.


A Volga menti nagyváros 175-ös számú iskolájában kedden két ember tüzet nyitott lőfegyverekből, legalább 11 ember, köztük kilenc gyerek meghalt, 32 megsérült. Az egyik támadót már elfogták, róla kiderült, hogy 17 éves fiú.

Egy diák a TASZSZ-nak elmondta, hogy a támadást megelőzően robbanás rázta meg az épületet.

Egy szemtanú az orosz hírügynökségnek azt mondta, hogy gyerekek ugráltak ki az ablakokon, a támadók elől menekülve. „Az előzetes adatok szerint a lövöldözés következtében egy tanár és hat diák életét vesztette” – közölte a forrás.

A TASZSZ-nak a bűnüldöző szervek egy forrása elmondta: két férfi nyitott tüzet a diákokra a Volga menti nagyváros 175-ös számú iskolájában. Az egyik támadót már elfogták, a helyszínen jelenleg is helyszínelnek a bűnüldöző szervek.

(MTI)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Öles léptekkel haladnak az élhető London modellje felé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés