Ragaszkodik a baloldal az oltásellenes parlamenti beadványhoz

2021. május 11. 16:49
A WHO kínai vakcinát érintő engedélye ellenére sem vonják vissza a baloldali pártok a keleti vakcinák betiltását követelő parlamenti határozatukat.

Mint ismert, a WHO múlt héten engedélyezte a kínai Sinopharm-oltóanyag vészhelyzeti használatát a 18 éven felülieknek. A döntés azért is kellemetlen a baloldalra nézve, mert az ellenzéki pártok parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték még januárban a kínai vakcinára vonatkozó információk kiderítése érdekében.

Baloldal vs. Sinopharm

A baloldal akkor azt mondta: „a magyar emberek egészségének védelme érdekében, ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. A nem engedélyezett kínai vakcinával kapcsolatban az is problémát jelenthet, hogy csökkentheti az oltási kedvet az Európai Unió által engedélyezett vakcinák tekintetében is.” 

A vizsgálóbizottságról szóló javaslatot 45 ellenzéki országgyűlési képviselő támogatta aláírásával.  

Hallgatás

A WHO engedélyezésének fényében az Origo felkereste az összes baloldali pártot, hogy visszavonják-e a parlamenti határozatukat. A portál arra volt kíváncsi, mi a véleménye a baloldali képviselőknek a WHO-határozatról, és tervezik-e, hogy bocsánatot kérnek a magyar közvéleménytől, amiért korábbi nyilatkozataikban megkérdőjelezték a kínai vakcina biztonságosságát.

A megkeresésre mindössze ketten reagáltak. Egyikőjük Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője, aki azt írta, „nem áll módomban válaszolni a kérdésekre. Ne vegye zokon!”. A másik Hadházy Ákos független képviselő volt, aki az Origo szerint azt sugallta, hogy a WHO döntése még nem perdöntő, mert az unióban az EMA engedélyezi a vakcinákat, és sok a bizonytalanság az oltóanyag körül.

Cikkük megjelenéséig az Origo megkeresésére egyetlen további párt vagy képviselő sem válaszolt, tehát továbbra is kiállnak az oltásellenes határozat mellett.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én oroszt kaptam, mint meg egymillió ember. Mi, egymillióan nem lennénk védettek.
A franciáknál az S az olaszoknál vakcina hiány van. Itthon nincs. Köszönhető a választéknak.
Az ellenzék azt mondta, az orosz vakcinával oltassák be magukat a fideszesek, mert emberkiserlet.......

Válaszok:
Türelem | 2021. május 11. 20:00

A család zsidóként örömmel fogadta az orosz és a kínai vakcinát, senki sem akart meghalni....s lám, mindenki jól van, pedig nem kockázat nélküli a família. Csak a baloldali gojok nem akarnak túlélni?

Válaszok:
pollip | 2021. május 11. 21:20

Az ellenzék fura szerzet. Megint meghalt egy dk-s politikus. Már nem írnak semmit a halál okára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés