Magyarország a világ élbolyában van a beadott oltásokat tekintve

2021. május 6. 17:57
Hazánk a törpeállamokat leszámítva második helyen áll 100 fős mintán.

A beadott koronavírus elleni vakcinák számát tekintve május 1-je óta Magyarország az élboly tagja 100 főre vetítve – írja az Index az ourworldindata.org friss adataira hivatkozva. Az elmúlt hat napban csak Mongólia és San Marino került hazánk elé a napi beadott dózisokat nézve – hétnapos mozgóátlagban: a legfrissebb, május 4-i adatok szerint Mongóliában 100-ból 2,85 ember kapott oltást, őt követi a sorban San Marino 1,35/100-as, majd Magyarország 1,22/100-as átlaggal.

Múlt hét kedden 355 ezer Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra, április 29-én pedig a Sinopharm-oltóanyagból jött 400 ezer adag oltóanyag. E hét kedden újabb 334 ezer Pfizer-vakcinát vett át hazánk, így egy hét alatt közel 1,1 millió dózist lehetett elkezdeni beadni, ez pörgette fel a hazai oltási kampányt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a második negyedévre összesen 4,6 millió dózis Pfizer-vakcina érkezését ígérte kedden, májusra 1,3, júniusra 2,2 millió adag érkezik. Ez azt jelenti, hogy még akkor is rengeteg marad belőle, ha kipörgetik belőle a második oltásokat, és beoltanak mindenki mást, aki regisztrált. Szerdáig mintegy 4,7 millióan regisztráltak, közülük 4 123 697-en kapták meg az első védőoltást, és 2 248 775 ember kapta meg az emlékeztető oltást is. Vagyis csak Pfizer-vakcinából több mint 2 millió adag maradhat, ha minden regisztrált megkapta mindkét oltását.

Fotó: OurWorldInData.org

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés