Baranyi: Palkovics nem tudja megakadályozni a népszavazást a kínai egyetemről

2021. május 6. 8:13
Van beleszólásunk abba, hogy Budapesten milyen beruházások valósuljanak meg a mi adónkból – emeli ki az ellenzéki polgármester.

Ahogy a Mandiner is megírta, Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely főpolgármester korábban már közös videóban állt ki az állam által tervezett kínai egyetem ellen. A polgármester ezúttal a Facebookon teszi fel a kérdést: „Azt hiszi Palkovics miniszter, hogy egy kis furmánnyal meg tudja akadályozni a népszavazást?”

Hozzátette: „A tervezett Diákváros 26 hektárjának negyede Ferencvárosé. Népszavazás lesz, mert van beleszólásunk abba, hogy Budapesten milyen beruházások valósuljanak meg a mi adónkból.

Népszavazás lesz, mert semmilyen egyeztetés nem történt, nem történik az egyetemről.

Népszavazás lesz, mert 700 milliárd forintot költenének a mi pénzünkből arra, hogy Kína Európában egyetemet nyithasson. Népszavazás lesz, mert Ferencváros a Diákvároshoz adta a támogatását” – írja Baranyi Krisztina.

Kép forrása: Baranyi Krisztina Facebook-oldala

Összesen 185 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A teljes terület rendezési terve 140 hektárt ölel fel. Ebből a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában a terület elhanyagolható része va. A 26 HA is mindössze 6,5 HA.

A kínai egyetem mögött nemzetközi szerződés van. Így népszavazás ebben a témában nem tartható.

A 2007. évi CXXIII. törvény a kisajátításról pedig lehetőséget biztosít arra, hogy az állam kisajátítsa nemzeti érdekből a terület azon részét amely a Fővárosi Önkormányzat tulajdonába van.

Kisajátítási célok és feltételek
b) nemzetközi szerződés alapján megvalósuló területcsere;
d) kötelező állami, illetve kötelező önkormányzati feladathoz kapcsolódó oktatási - ideértve a diákotthoni elhelyezést biztosító létesítményeket is -, egészségügyi, szociális létesítmény elhelyezése;
k) természetvédelem;
p) környezetvédelem;
q) sportinfrastruktúra fejlesztése;
s) kulturális infrastruktúra fejlesztése;
t) optimális birtokszerkezet kialakítása céljából.

Már 700 milliárd?
Egyébként nem tudni kié lesz az egyetem, ki veszi fel a hitelt és milyen és garanciális és törlesztési feltételekkel.Addig miről folyik a vita?

Ferencváros szerintem is megérdemelne egy hajléktalanok számára épített városnegyedet. Ferencvárosnak végre van egy szociálisan elkötelezett polgármestere, aki a jövőt építi, meg kell becsülni.

Még több kínai hírszerzőt Budapestre!
Még több kínaikölcsönt akarunk!
És hosszabbítsák meg a Belgrád- Budapest kínaivasutat Lovasberényig és vissza!

Baranyit középszerűnek nevezni elég hízelgő rá nézve.

Palkovics miniszter úr! Érted, prolika!
A fideszes politikusok sosem nevezik Karácsonyt se Karácsonynak, se Karácsony főpolgármesternek, hanem Karácsony főpolgármester úrnak.

Elvárjuk tőled is te furkó, hogy úgy szólítsál meg egy minisztert, hogy miniszter úr. Világos!?

Örülj, hogy azon a ganételepen, amit még mindig nem sikerült kitakarítanod, bár kampányoltál vele, egy gyönyörű diákváros és a Kínai Egyetem épül.

Mire egyet dobbantasz, kettőt pördülsz, hármat vedelsz, már készen is lesz, te pedig mész vissza ahonnan jöttél, füttyös Peti mellé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés