Még az MSZP-közeli Publicus szerint is erősödött a Fidesz

2021. május 6. 8:31
Bár három százalékkal nőtt a Fidesz a cég szerint, ezt sem ők, sem a Népszava nem közli az olvasókkal.

Kétszer olyan erős a társasházban élőknél az ellenzéki összefogás, mint a Fidesz – többek között ez a különös részlet derült ki a Publicus Intézet legfrissebb, Népszava számára készült felmérésből. A két politikai tömb nagyjából fej-fej mellett áll, írja a Népszava. Hozzátették: az összes megkérdezett 40 százaléka támogatná az ellenzéki szövetséget (DK, Momentum, MSZP-Párbeszéd, Jobbik, LMP) a Fidesz pedig 37 százalékra számíthatna egy most vasárnapi választáson. 22 százaléknyian egyelőre bizonytalanok, vagy nem akarnak választani, míg a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékon áll.

Erősödik a Fidesz, de a tényt sem a Népszava, sem a Publicus nem emelte ki

A teljes Publicus-mérés szerint 3 százalékponttal erősödött a Fidesz a biztos szavazók körében. Most áprilisban 48 százalékot mértek a kormánypártnak, februárban azonban még csak 45-öt. Mindezt a Publicus Intézet nem tartotta kiemelésre méltónak, illetve a Népszava sem számolt be a trendről.

Karácsony az élen

A lap nem felejtette el hangsúlyozni azonban, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyét még mindig Karácsony Gergely vezeti, aki továbbra sem jelentette be indulását, bár erre a hírek szerint már nem kell sokat várni.

Karácsonyra a megkérdezettek 23 százaléka voksolna, míg a hétvégén bejelentkezett DK-s, Dobrev Klára 20 százalékot kapna.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke fej-fej mellett áll a független Márki-Zay Péterrel 17 százalékon, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pedig jelen állás szerint 10 százalékra számíthat. A pártok támogatottságát vizsgálva az ellenzéki oldalon a DK volt a legnépszerűbb 11 százalékkal, a Jobbik 10, az MSZP 9, a Momentum 8 százalékkal kalkulálhat, míg az LMP és a Párbeszéd 1-1 százalékon áll, írják.

Ahogy a Mandiner korábban megírta, a Publicus Kft. – ez Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselőjének EU-s honlapjáról kiderül – szolgáltatásokat végez az MSZP-s képviselőnek az uniós keretéből. Lapunk ugyanitt arról is írt, hogy Ujhelyi István még januárban lényegében megbízta a Publicust, az Intézet pedig kihozta, hogy az ellenzéki politikus kifejezetten népszerű.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Karácsony az élen, a társasházakban az ellenzék nyerne,,

Ez az jelenti, hogy a felmérés irányított.
Márpedig ami irányított az nem lehet hiteles.

LOL, ez a szoci sufnicég, Pulai elvtárssal... egy országos kvk-t sem tudnak értelmezhetően megcsinálni, de azt "kikutatták" (LOL), hogy a TÁRSASHÁZAKBAN (!) hogyan állnak a pártok... ugorjunk, ez igy komolytalan.

Ezek nem közvélemenykutatók, hanem pártpropagandisták. Aki voszonylag közel szokott lenne az országos választásokon a tényleges eredményhez az a Medián (balról) és a Nézőpont (jobbról). Závecz hatáeset. Ezek a publicusok meg iránytűintézetek meg republikonok a totális vicc kategóriájába tartoznak.

(Ja, amúgy ekkora DIKTATÚRA tombol Magyarországon, hogy kb. a Nézőpont meg a Századvég kivételével az összes kvk az ellenzékhez van bekötve...)

Pontosan.
Konolyabb cégek igy is csinálják. A szavazólapon ugyanis ez lesz a választási szituáció:
Fidesz-KDNP
DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-P
MH
Kutyapárt

Mérnj is ezt jellene tehát. Hogy mennyi lenne hipotetikusan a Momentum vagy az MSZP (vagy a Jobbik, vagy a P stb.) támogatottsága, az kb. annyira fontos a választás kimenetele szempontjából, mintha a KDNP-t méregetnék külön...

(Persze értjük ezt is: a pletykák szerint a kvk-k adatai alapján osztják majd le a befutónak szánt listás helyeket... még egy-két ilyen Publicus, és a Momentum boritani fog, LOL.)

Pontosan.
Csak ennek van értelme.

Viszont a 2014-2018-as ciklus nagy részében NEM volt 2/3-ad (a veszprémi és tapolcai időközi után, mintegy 3 évig), és nem hiányzott igazán.

Nekem is van ilyan tapasztalatom.
Ugyanez a reteg, konkrét (nagy) nyertesei a Fidesz-kormányzásnak, boritékolhatóan vesztesei lennének egy ballib kormányzásnak... de bukjon a Zorbán...

Úgy látom kell Jakabnak a hátszél. Amit lehet, megteszek érte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés