A Human Rights Watch szerint Izrael apartheid állam

2021. április 28. 8:49
A szervezet szankciókat sürget.

Az amerikai Human Rights Watch (HRW) nevű civil szervezet 43 éves történetében először vádolta meg Izraelt az apartheid bűntettével – írja a Neokohn a The Jerusalem Post cikkére hivatkozva.

Izrael kimerítette a Római Statútumban meghatározott apartheid bűncselekmények jogi definícióját – áll a szervezet kedden megjelenő, 213 oldalas jelentésében.

A HRW felszólította az ENSZ-t, hogy ellenőrizze az állítást, majd alkalmazzon fegyverembargót Izrael ellen,

amíg nem tesznek ellenőrizhető lépéseket az ilyen bűncselekmények megszüntetésére.

„Jelentős hangok évek óta figyelmeztetnek arra, hogy az apartheid már a sarkon van, ha Izrael palesztinok feletti uralma nem változik” – mondta Kenneth Roth, a HRW ügyvezető igazgatója hétfőn a jelentés megszületését megelőző sajtóközleményben. „Ez a részletes tanulmány azt mutatja, hogy az izraeli hatóságok már befordultak ezen a sarkon, és ma már az apartheid és az üldözés emberiesség elleni bűncselekményeit követik el” – mondta.

A baloldal szerint túllépték a határt, a jobboldal tiltakozik

„Miközben a világ nagy része Izrael fél évszázados megszállását átmeneti helyzetként kezeli, amelyet az évtizedekig tartó ’békefolyamat’ hamarosan rendbe fog hozni, a palesztinok ottani elnyomása elérte azt a küszöböt és állandóságot, amely megfelel az apartheid és az üldözés bűncselekmények definícióinak” – mondta Roth. A B’Tselem izraeli baloldali nem-kormányzati szervezet (NGO) januárban tett hasonló nyilatkozatot.

A jobboldali izraeli NGO Monitor elítélte az apartheid-vádakat, mondván, hogy azok egy nagyobb globális kampány részei, amelynek célja Izrael lejáratása, és zsidó államként való identitásának aláásása.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha baloldali lenne Izrael vezetese, minden baj megszunne ott is.
Vagy lehet, hogy Amerikanak (Kinanak) nincs tobb penze, Izraelt dotalni?

Nem szeretnék ötletet adni, de tény:
az a bizonyos deep state anno az európai zsidóság tragédiáján nyerte és kereste a legtöbbet, ami a történelem folyamán valaha végbement.
Szerintem: tudatosan játszottak arra, hogy az európai zsidóság mártírrá váljon, amit - eme mártíromságot az idők végezetéig - kiválóan lehet fejni a szó minden és mindenen túli értelmében.
Sajnos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés