Hiller István miniszterként még elismerőn beszélt a kínai egyetemekről

2021. április 27. 9:26
2009 októberében rendezték meg hazánkban a Kínai–Magyar Rektori Fórumot, amelynek kísérőeseménye volt egy oktatási vásár számos ismert kínai egyetem részvételével.

A balliberális politikusok kormányon még egészen másként vélekedtek a Fudanról és a többi kínai egyetemről, mint most, számol be a Magyar Nemzet. A lap felidézi, hogy Mészáros Tamás, a Corvinus Egyetem akkori rektora (2003–2011) egy delegációval több kínai felsőoktatási intézményt – többek között a Renmin, a Peking és a Fudan egyetemet – is felkeresett, hogy erősítsék a stratégiai partneri kapcsolatokat velük.

2009 októberében rendezték meg hazánkban a Kínai–Magyar Rektori Fórumot, amelynek kísérőeseménye volt egy oktatási vásár számos ismert kínai egyetem részvételével. A fórumon Hiller István akkori oktatási és kulturális miniszter a kapcsolatok erősítését és további együttműködést szorgalmazott Kínával az oktatás és a kultúra területén. A ma is aktív szocialista politikus hangsúlyozta: az elmúlt években nemcsak a gazdaság, hanem az oktatás és a kultúra területén is új távlatok nyíltak a két ország között.

Az MTI akkori tudósításában az is olvasható, hogy a fórummal egy időben a Corvinus Egyetem aulájában mintegy harminc kínai felsőoktatási intézmény mutatta be csere- és ösztöndíjprogramját az érdeklődőknek.

Fotó: Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2009. október 26-án üdvözli Kao Csient (Gao Jian), Kína budapesti nagykövetét a Kínai-Magyar Rektori Fórumon a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületében. Balra Mészáros Tamás, az egyetem rektora.MTI Fotó: Beliczay László

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Orban ajanlja, az Oxford Egyetem sem lenne jo nekik.
Pattintott kokorszaki a logikajuk, na.
A gyurcsanyi szembenallas politikajat viszik tovabb. Az eredmeny ezuttal is a mar jol ismert lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés