Érdekes látni a Fudan Egyetem kapcsán a baloldal hülyeségvezérelt epeömléseit

2021. április 22. 20:17

A kritikák lényege talán úgy összegezhető, hogy a terv rossz, „mert kínai és mert kommunista”.

2021. április 22. 20:17
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Facebook

„Előrebocsájtva, hogy ha van valaki, aki szívből megveti a kommunistákat és a kommunizmust, az én vagyok, álljon itt egy pár felvetés az ügyben: /spoiler: a kép illusztráció, ellenpontozás, egy remek cikk a Mandinerből/

  • Tényleg azok »félnek« attól, hogy a marxizmus-leninizmus beteszi lábát az országba, akiknek a lába pár évtizede maga volt az »emberarcú szocializmus«, vagy ma is egy koalícióban ücsörögnek a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjával?
  • Tényleg ma döbbennek rá egyesek, hogy »minden is« – akár egy top50-es egyetem, akár egy koronavírus-elleni vakcina – kínai? Ha az a baj, hogy a Fudant a kínai állampárt/pártállam »felügyeli«, akkor kuka minden mobil, tv, ruha és gyerekjáték, amit a kínai állami hatóságok által engedélyezett/felügyelt gyárak ontanak?
  • Tényleg azok lettek egyszerre »kínai-ellenesek« (a műveltebb úgy mondja: »sinofóbok«) és jönnek azzal, hogy minden rossz, ami Kínából jön, akik úton-útfélen elítélik a rasszizmus minden formáját?
  • Tényleg azok sivalkodnak most azon, hogy egy világvezető kínai egyetem igyekszik Budapestre (meg azon, hogy a költségvetés 1500-2000 milliárd forintot fog felsőoktatásra fordítani vagy hogy magyar egyetemek az állami kontroll alól magánalapítványi formába szerveződnek, óriási vagyont kapva a működéshez), akik folyamatosan arról beszélnek, hogy mennyire fontos a felsőoktatás és annak pluszfinanszírozása?
  • És tényleg az a baloldal prüszköl, melynek régi-új vezetője, Gyurcsány Ferenc ezerrel tepert Kínánál, mikor miniszterelnök volt, és olyanokat mondott, hogy »nagyon pártolnám a két ország közti felsőoktatási együttműködés erősítését. Alig lehet lemérni annak a hatását, hogy ha egy országban nagyon sok olyan szakember van, aki egy másik ország egyetemén végzett. Szeretném megsokszorozni a jelenlegi ösztöndíjprogram alapján évente Magyarországon tanuló bő tucatnyi kínai diák számát«.

Most tényleg?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2021. április 23. 11:08
Az egyetem megvalósítása hosszú távon hasznos volna, de a jövő évi választáson nagyon erős ütőkártyát adna az ellenzék kezébe. Szerintük ez "luxusberuházás", miközben "százezrek nyomorognak". Ne feledjük, 2002-ben ennél idiótább szöveggel is meg tudták buktatni az 1998-2002 között remekül kormányzó Fideszt.
PPK
2021. április 23. 08:39
Gyenge érvelés. Nem hasonlítható egy mobiltelefonhoz az egyetem. A nyugat egyetemekről mint a gender, újbal és egyéb csúfságok keltetetőjéről számolunk be... És egy szó sem esett arról, hogy miért is éri ez meg nekünk. Nagyon sok pénz. És mit kapunk érte?
kortárs
2021. április 23. 06:25
A marxista, lukácsista gyerekek ezzel a Kína ellenességükkel bizonyítják a még náluk is műveletlenebb követőiknek, hogy ők már nem kommunisták, hanem liberálisok. :)
Simon.Templar
2021. április 22. 22:15
Akkor egyik kedves kritikusnak sinc semmilyen kinai gyartmanyu termeke, digitalis eszkoze, nincs kinai ruhaja vagy haztartasi gepe? Ugye? Vagy amikor megvesszuk a boltban az okosporszivot meg a Nike - hoppa! - futocipot, akkor nem szamit az ujgur munkatabor meg a Kommunista Part?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!