A Jobbik szerint „Orbánék tolvajlása felér egy második Trianonnal”

2021. április 27. 20:01
Az ellenzéki párt szerint az egyetemi modellváltással ezermilliárdok kerültek káderek által vezetett fideszes alapítványokba.

Az szinte biztos, hogy a trianoni országrablás óta nem loptak ennyit a magyaroktól, mint amennyit az elmúlt több mint tíz év alatt Orbánék” – kezdi közleményét a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Az ellenzéki párt így reagált arra, hogy kedden a parlament megszavazta az egyetemi modellváltást biztosító alapítványi struktúrát.

„Ép ésszel felfoghatatlan mennyiségű közvagyon”

A párt szerint a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvények megszavazásával „ép ésszel felfoghatatlan mennyiségű közvagyon” került át az egyetemek működését biztosító alapítványokhoz. „Többek között egy tucat egyetem, számtalan állami ingatlan, köztük felbecsülhetetlen értékű középületek, kikötők és konkrét részvénycsomagok kerültek a fideszes alapítványok tulajdonába, amelyek kuratóriumait az Orbán-család strómanjaival és szolgalelkű fideszes káderekkel töltötték, töltik majd fel” – áll a közleményben.

Bezzeg a rendszerváltáskor

Az ellenzéki összefogásban többek között az MSZP-vel is szövetségben álló Jobbik a parlament döntését a rendszerváltás idei spontán privatizációnál is durvább és pofátlanabb lopásnak” tartja. Mint írják:

a kilencvenes években történő magánosításnál legalább a látszatra adtak, és volt valamiféle ellentételezés”.

Összeesküvés-elméletek és revízió

A Jobbik szerint a döntést megelőző alaptörvény-módosítás hátterében az állt, hogy egy esetleges kormányváltás esetén az alapítványokhoz csak kétharmados többséggel lehessen hozzányúlni”. Véleményük szerint az egyetemi modellváltás a Fidesz hatalmának a megőrzését szolgálja.

„Mindent vissza, mindent vissza, mindent, mindent vissza!” – olvasható a közlemény végén, utalva az elején elhangzott Trianon-hasonlathoz. Emellett a párt hozzáteszi azt is, hogy „nem lesz védelem és nem lesz kegyelem!”. Kiemelik zárásképpen, hogy a „néppárti Jobbik” továbbra sem fog nyugodni, „amíg meg nem fizetnek a tolvajok, és végre jólétben nem élhetnek a magyarok!”

(MTI-OS)

Kép forrása: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Anyukád nem tanított meg arra, hogy ne mutogass?!

A könyökömön jön már ki ez a lumpen proli.

Jakab Péter és Gyöngyösi Márton erre varrjon gombot!

,, A vakcinagyártók megvesztegették az EU-biztost?

Az elkésett, elrontott európai uniós vakcinaszerződéseket aláíró egészségügyi biztos, Stella Kyriakides vállalhatatlan korrupciós botrányba keveredett. Sokan máris biztosra veszik, hogy a vakcinagyártók vesztegették meg.
Váratlanul több, mint 1 milliárd forint, pontosan 4 millió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos-asszony férjével közös számláján. A ciprusi sajtó máris – szó szerinti idézet – passzív vesztegetésről beszél.
A pénz az állami tulajdonban lévő Ciprusi Szövetkezeti Bank révén landolt a biztosasszony családi számláján és a botrányt elkerülendő, megpróbálták valamiféle hitelnek, kölcsönnek álcázni.,,
https://www.borsonline.hu/aktu..

Szürreális.

Már a Trianont mint fogalmat is földbe gyalázzák, elértéktelenítik.

Mindezt egy ócska kis demagóg geg kedvéért.
Azokért és azokkal kormányra törve, akik kb. MINDEN mutatóban MESSZE alulmúlták a Fidesz-kormányzás teljesítményét.

Eh... (legyint)

LOL :)))))))))))))

Persze, ha kikaptok, az nyilván csalás.

Nem, Szerencs azért szimbolikus, mert ott már TOTÁLIS ÖSSZEFOGÁSSAL IS BUKTATOK - miközben a hasonló időköziket hasonló kerületekben RENDRE be szokta húzni önmagában is (tehát több ellenzéki jelölt mellett!) ez vagy az az ellenzéki párt. Soroljam? Veszprém 2015 Kész Zoltán, Tapolca 2015 Jobbik stb. stb.

Miskolcon is van elitgimnázium....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés