Körözést adtak ki egy nő ellen, mert 21 éve nem vitt vissza egy videókazettát a tékába

2021. április 26. 18:14
Pedig a videótéka azóta már be is zárt.

Caron McBride jogosítványa megújításakor szembesült azzal, hogy körözés alatt áll – írja a New York Post. Mint kiderült, mert 21 évvel ezelőtt Oklahomában nem vitt vissza egy videókazettát a tékába. A nő azt állítja, nem is emlékezett arra, hogy 1999-ben kikölcsönözte volna a filmet, de persze ezzel nem ússza meg a felelősségre vonást.

A bűntényt egy Movie Place nevű tékában követte el, amely már régen bezárt, de ettől a körözést még nem vonták vissza. A kazettára egyébként a Sabrina, a tiniboszorkány 1996-os, egész estés amerikai-kanadai tévés verzióját rögzítették.

Nyitókép: Igor Stefanovic / SCIENCE PHOTO / AFP

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi lesz a büntetése? Meg kell néznie még egyszer a filmet?

A vicc, hogy a hazai könyvtári gyakolrlat ebbe az irányba ment el. A könyvtárak számítógépesítése előtt lazán vettpék a késéseket, a kedves könyvtáros néni simén törölte a nagyobb büntetési tételeket. A számítógépesítések után viszont nem tudnak (vagy nem akarnak) belebyúlni a rebdszerbe, kirónak és behajtanak a könyv értékét akér sokszorosan meghaladó büntetéseket is. Egy ilyen alkalommal adtam vissza a könyvtári kártyámat, megjegyezve, hogy a könyvtár luxusát nem engedhetem meg magamnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés