Nyáron indul Joe Biden első külföldi utazására elnökként

2021. április 23. 22:17
Első úti célja az Egyesült Királyság.

Pénteken jelentette be a Fehér Ház, hogy Joe Biden júliusban kerít sort első tengerentúli útjára az Egyesült Államok elnökeként – írja az AP News. Az elnök először az Egyesült Királyságba, azt követően pedig Brüsszelbe utazik majd azzal a céllal, hogy demonstrálja kormányának elkötelezettségét a transzatlanti szövetség iránt és megerősítse kapcsolatát a kulcsfontosságú szövetségesekkel.

Biden első útja Cornwallba vezet majd, ahol részt vesz a G7-csúcstalálkozón, melyet június 11 és 13. között tartanak. Ezután továbbutazik Brüsszelbe, itt az Európai Unió vezetőivel találkozik, később pedig részt vesz a június 14-i NATO-csúcstalálkozón.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára szerint Cornwallban találkozni fog az elnök Boris Johnson brit miniszterelnökkel, Brüsszelben pedig a NATO szövetségeseivel, köztük Erdogannal török elnökkel is találkozik. Psaki szerint „ez az utazás megmutatja az elnök elkötelezettségét szövetségeink helyreállítására, a transzatlanti kapcsolat újjáélesztésére”.

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Idős ember, ne futkosson a repülő lépcsőjén, mert sosem fog felérni.
Kit kivel fog összekeverni?

A Kínával és az oroszokkal szembeni fölényeskedő-kioktató nyilatkozatai is jelzik, hogy Biden görcsösen ragaszkodik az USA az egyetlen szuperhatalom-mítoszhoz.

Csak lapos országba mehet. A lépcsőtől eltiltotta Kamala.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés