Tendert nyert a sógor, aki korábban támogatta Márki-Zay Pétert

2021. április 21. 7:00

Írta: Joó István
Egy 2018 eleji felvételen Márki-Zay Péter maga vallott arról, hogy még az időközi polgármester-jelölti kampányában pénzzel támogatta a sógora. A polgármester most épp miatta kényszerül magyarázkodásra, mivel önkormányzati tervpályázaton nyert.

Márki-Zay Péter sógora úgy lett kvázi híres ember, hogy az egyesült ellenzék által támogatott hódmezővásárhelyi polgármester, aki most egyéni parlamenti képviselő, sőt, miniszterelnök szeretne lenni, különös módon maga állította reflektorfénybe Gulyás Márton Partizán című portréműsorában. A meghökkentő jelenet szinte olyan volt, mintha elejét szerette volna venni várható politikai támadásoknak.

"Én marhára nem örültem neki"

Idézzük: „Nekem a saját sógorom is végzett… marhára nem örültem neki, de ő adta a legjobb ajánlatot egy tervezési munkára, és ő csinál egy tervet. Ha úgy nézzük, akkor az önkormányzatnak megspórol millió forintot, hatszázezret, nem tudom, mennyivel ment a legjobb ajánlat alá. Én marhára nem örültem neki, mert mondtam neki, lehetőleg maradjon ki ebből, de hát ott volt a konfliktus nekem, hogy aláírom azt a szerződést vagy nem írom alá? Szabályos, és a többi jogos alapon nem tudtam volna azt mondani, miért nem írom alá. (…) Ő egy utcának a megtervezését végezte el.”

Gulyás Márton itt közbevetette, hogy

a polgármester ezzel alááshatja azokat a demokratikus normákat, amelyeket maga is hirdet.

Márki-Zay így replikázott: „Nekem az a fontos, hogy tisztességes piaci magatartás és a város érdeke-e ez. Ha ezekre azt tudom mondani, hogy igen, fölvállalom a konfliktust, akkor is, hogy tudom, támadni fognak érte.”

Mivel helyben kisebb közéleti vihart kavartak a polgármester fenti szavai  – többek között a Promenád.hu portálnak is fölkeltették az érdeklődését –, Hódmezővásárhely polgármestere kedden sajtótájékoztatót is összehívott a „sógorügyben”. Ezen a Gulyás Mártonnak adott tévéinterjúval összhangban ezúttal is kvázi a sógorára kente annak felelősségét, hogy elindult és nyert az adott tenderen.

Márki-Zay kimondta azt is, nem tartja összeférhetetlennek, hogy nővérének a férje, Fonay Tibor nyert el nemrégiben a Szent Antal utca közlekedés-fejlesztési tervének 3 millió 48 ezer forintos pályázati összegét, mivel úgymond a sógor nyílt versenyben nyert a legjobb ajánlattal.

A sógor korábbi kampányadománya

Logikusan vetődhetne fel a kérdés: előzetesen egyeztettek-e a családi asztalnál arról, hogy a sógor elindulhat, és – amint Márki-Zay fogalmazott – „az ajánlat alá menve” nyerhet az önkormányzati pályázaton. Erre semmilyen konkrét bizonyíték nem áll rendelkezésre, így ilyet természetesen mi sem állíthatunk. Ám a polgármester és a sógor viszonyát illetően fontos adalék lehet az, amit a Mandiner egy 2018 február eleji, tehát a hódmezővásárhelyi időközi választás hajrájában készült HírTV-videóban szúrt ki.

Az ekkoriban a Simicska Lajos által ellenzéki oldalra eltérített médiumban, Péterfi Judit Privátszféra műsorában, adományügyben így hetvenkedett Márki-Zay Péter korabeli polgármester-jelölt (lásd videónkat): „Azt mondják, hogy itt egy boríték, tessék, adunk pénzt. Nem szívesen mutatok ilyet, mert már többször rám szóltak. (Kihúzza az íróasztalfiókját, elővesz egy borítékot). Itt egy boríték, a zsebembe dugják (…) Van benne 2000 forint, 1000 forint, van benne 30 ezer forint…”

Péterfi Judit itt megkérdezte: „Kitől?”. Márki-Zay így felelt:

„A barátaim, akik ismernek és támogatnak, a családtagjaim, a sógorom.”

 

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem fogod fel? Itt most ne fideszezz, mert arról van szó, hogy Márki-Zay kimagyarázza a korrupcióját, a Fidesznél meg bele-magyarázza. Tehát nem az a fekete-fehér képlet van, amit Márki-Zay állít, hogy ő makulátlan, a fidesz meg mindenestől korrupt. Elég volt a hazug Márki propaganda dumájából!

Namost az én ismerősöm meg azt mondta, hogy a k..rva anyjukat azoknak, akik 10 éve maguk között osztják a közpénzt és hogy rohadjanak meg, azt is mondta.

Így van! S ez a vérlázító, hogy kettős mércét alkalmaznak: a Márki-sógor - természetesen! -a legjobb pályázattal nyert / bár sógor... /, de a Fidesz esetében soha nem vizsgálják, hogy a legobb pályázat volt-e az illetőe, elég, ha "Fidesz-közeli" / gumifogalom /, s máris "nyilvánvaló" a "nagy" fideszes korrupció!

Ez azért különösen vicces, mert pár napja a Partizánban még BÜSZKÉLKEDETT vele, hogy a sógorával szerződött polgármesterként, és nem is értette, mi ezzel a gondja Gulyás Mártonnak...

TUJALDONKÉPPEN Márki Zay sógora titokban Mészáros Lőrinc embere, csak erről Márki sajna, nem tud.
Tehát: ezzel a sógorral megint lop az Orbán, hatalmas a korrupció...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés