Máris kihátrálhat a Szuperligából Chelsea és a Manchester City

2021. április 20. 15:52
Guardiola az Európai Szuperligáról: Ez nem sport!

A The Guardian értesülései szerint a Chelsea és a Manchester City is kihátrálhat az Európai Szuperligából. A két angol klub ugyan szerepel az új sorozatot alapító 12 egyesület között, de az UEFA fenyegetéseinek hatására lehetséges, hogy elállnak a tervtől. A hírek szerint az egyesületek eddig is bizonytalanok voltak, és leginkább pénzügyi okokból vettek részt a projektben.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) mai kongresszusa után megjelent nyilatkozatok szerint felvetődött a lehetősége, hogy akár az idei Bajnokok Ligája sorozatból is kizárhatják a Szuperligában résztvevő csapatokat. A Chelsea-t és a Manchester City-t érzékenyen érintené a döntés, ugyanis mindkét csapat szerepel a Bl elődöntőiben.

A visszalépésre utalhat az is, hogy a korábbi Barca-legenda, Pep Guardiola, aki jelenleg a Manchester City vezetőedzője keményen bírálta az Európai Szuperliga ötletét. A Marca idézi a szakember szavait, aki úgy fogalmazott:

„Az nem sport, amikor nem kell erőfeszítést tenni a jutalomért!

Az nem sport, amikor a siker már garantált, és nem számít ha veszítesz! ”  A szakember ezzel arra célzott, hogy az Európai Szuperliga minden évben garantálná a helyet a 12 alapító csapat részére, ezzel kizárva a kvalifikáció okozta bizonytalanságot és az ezzel járó bevételi kockázatokat.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most épp ez a hír. Ennyi, itt tartunk: a felek már nagy erőkkel elkezdtek lőni egymásra.
A kérdések szakasza majd aztán jön:)
"Így megy ez"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés