A Fidesz Európa tanácsi delegációja csatlakozott az európai konzervatívokhoz

2021. április 19. 17:54
A csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács fórumán belül – mondta el Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke.

A Fidesz Európa tanácsi delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához – tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének egyhetes ülése hétfői munkanapjának keretében.

Németh Zsolt telefonon nyilatkozva kiemelte: az európai konzervatívok frakciójához való csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács fórumán belül.    

A közgyűlés magyar delegációjának vezetője arról is tájékoztatott, hogy

az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése hétfőn a közgyűlés politikai bizottságának elnökévé választotta meg őt.    

Az elnöki pozíció betöltése azért is fontos, mert ez által Magyarország még sikeresebben tudja majd megvalósítani a május 21-től kezdődő, fél éves európa tanácsi elnöksége munkaprogramjának prioritásait – tette hozzá a politikus.

(MTI)

Kép forrása: MTI

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Először én is elnéztem ( egy betű) Itt az Európa Tanácsról van szó, ami nem uniós szervezet és van vagy 47 tagállama. Kicsit csodálkoztam, hogy a Parlamentben nem a lengyelekhez csatlakoztak, de aztán rájöttem, hogy nem arról van szó.

Olvastad már? Gyurcsanyiék 2853 milliárd forint kárt okoztak csak az M5 és M6 ppp-s konstrukciójával.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés