Megérkezett Felső-Ausztriába is a brit-dél-afrikai mutáns

2021. április 13. 19:40
A húsvéti héten Felső-Ausztriában elvégzett PCR-tesztek 93,1 százalékában a koronavírus mutációit mutatták ki.

Felső-Ausztriában első alkalommal mutatták ki a koronavírus brit-dél-afrikai variánsát – közölte az osztrák tartomány válságstábja kedden.

Az APA osztrák hírügynökség szerint egészen pontosan a brit B.1.1.7 jelű mutáció egy olyan változatáról van szó, amely a dél-afrikai változat jegyeit is magán viseli. Az Élelmiszerbiztonsági Ügynökség (AGES) szerint az első esetet Linzben észlelték. Az érintett személy három hete fertőződött meg, nem jelentkeztek nála tünetek és időközben meggyógyult. Az APA megjegyezte, hogy ennek a vírustörzsnek az elterjedése miatt rendeltek el korábban utazási korlátozásokat az osztrák hatóságok Tirolra vonatkozóan.   

Az AGES szerint a húsvéti héten Felső-Ausztriában elvégzett PCR-tesztek 93,1 százalékában a koronavírus mutációit mutatták ki. Jelenleg kilenc megerősített és tizenegy feltételezett fertőzöttet tartanak nyílván, akik a koronavírus dél-afrikai variánsát kapták el.    A nap folyamán az osztrák hatóságok meghosszabbították, illetve kiterjesztették a Tirol tartományra vonatkozó tesztkötelezettséget.

A döntés értelmében Észak- és Kelet-Tirolból is csak negatív koronavírus-teszteredmény birtokában engedélyezik a kiutazást

a koronavírus brit variánsának újabb mutációja elterjedése miatt. Kelet-Tirolban jelenleg 198 ember szervezetében mutatták ki a vírusvariánst. Elmar Rizzoli, a tiroli válságstáb vezetője szerint a vírusvariánsok elterjedése mutatja a helyzet komolyságát Tirolban, különösen a tartomány keleti részén és azt, hogy gyorsan meg kell hozni a megfelelő intézkedéseket. A korlátozás egyelőre április 24-ig lesz életben. Ausztriában a járvány kitörése óta 581 263 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 9748-an haltak meg a kórban.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aranytündércsillag, ehhez csak egészen minimális józan ész kell:
Egy felnőtt férfiak X%-os feltartóztatására épített 2m magas betonfal 100%-ban feltartóztatja az óvodásokat.
Szívesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés