Sára Botond: Niedermüller védekezésre sajnálta a pénzt, Czeglédynek mégis jutott 29 millió

2021. április 13. 8:44
A DK-s polgármester már több alkalommal figyelmen kívül hagyta a kormány által hozott döntéseket.

Éppen egy éve, hogy a kormányhivatal vizsgálatot indított, amiért Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester a veszélyhelyzet idején

egy személyben kötött huszonkilencmilliós szerződést a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával

– emlékeztetett Sára Botond, Budapest kormánymegbízottja a Magyar Nemzet keddi számában megjelent cikk szerint. Niedermüller Péter (DK) később beperelte a hivatalt jó hírnév megsértése miatt.A pert megnyerte a kormányhivatal. Érthető, hogy nem tetszik a baloldalnak, amikor az újabb, sok tíz milliós, titkolni próbált haveri szerződésükről rántjuk le éppen a leplet, de csupán az igazságot mondtuk ki” – jelentette ki a kormánymegbízott.    

Hozzátette: „közben arról se feledkezzünk meg, hogy Niedermüller Péter ezzel egy időben a kormánnyal akarta megfizettetni a járványügyi védekezésük harmincötmillió forintos költségét. Erre sajnálta a pénzt a baloldal, de Czeglédy Csabára érdekes módon volt huszonkilencmillió.”    

Niedermüller adókat és díjakat vetett ki a kormánydöntés ellenében

A lap emlékeztetett arra, hogy a kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárásban, az arányosság és szükségesség elve alapján vizsgálódott, és akkori állásfoglalása szerint Niedermüller a veszélyhelyzet idején fennálló jogköreire hivatkozva átruházott hatáskörben, polgármesteri döntésként kötötte meg a szerződést. A megbízási szerződésből kitűnt, hogy annak tartalma általános feladatellátásra vonatkozott, ebből következően az a veszélyhelyzetben jelentkező feladatokon túlmutatott. A kormányhivatal törvényességi felhívásában felszólította a polgármestert, hogy harminc napon belül szüntesse meg a törvénysértést, és helyezze hatályon kívül a döntésről szóló jogsértő határozatot. Ő azonban nem tett eleget a kérésnek, ehelyett beperelte a hivatalt jó hírnév megsértése miatt.    

Niedermüller Péter már több alkalommal figyelmen kívül hagyta a kormány által hozott döntéseket,

ilyen volt a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjak elengedésének semmibevétele

vagy éppen az építmény- és telekadó kivetése úgy, hogy a kormány a 2021-es évre adóstopot vezetett be az önkormányzatoknál – írta a Magyar Nemzet.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lölőknek százmilliárdok jutottak közpénzből.
Koronavírus elleni yachtkikötőre, lélegeztetőgépalkotmányosköltségre, kínaivakcinabaksisra, vállalkozósegítőtámogatásra.
A lölők enélkül felfordultak valna.

Egyet nem értek, de azt nagyon nem. Hogy van az, hogy nem tüntetnek sem a cigányok, - 100 tagú cigányzenekar - sem a zsidók, - HetiTV - lehetetlen helyzetbe hozásáért, valamint ezekért a disznóságokért a kerület lakói?

Nekem is pont ez a problémám. Miért nem vagyunk rámenősebbek, okosabbak, ügyesebbek?
A baloldal mindenféle kis piszlicsáré ügyből országos, sőt világraszóló botrányt kreál. Mi pedig itt önözünk, tisztelt képviselőzünk.

Konkrétan mire gondolsz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés