Zavargások törtek ki, miután lelőttek egy fekete férfit Minneapolisban

2021. április 12. 9:29
A tüntetők ellen könnygázt is bevetettek.

Zavargások törtek ki Minneapolistól pár kilométerre, a Brooklyn Center-i  rendőrkapitányság előtt vasárnap este, miután a rendőrség intézkedés közben lelőtte Daunte Wright-ot, a 20 éves fekete férfit – írta meg a BBC.

Kövek és könnygáz

A tüntetők kövekkel dobálták a rendőröket, emellett a rendőrautókon ugráltak. A karhatalom felszólította a tömeget arra, hogy távozzanak, majd ezt követően könnygázt is bevetettek a tömegoszlatáshoz.

 „Megkérjük a tüntetőket, hogy továbbra is maradjanak békések, illetve kérjük, hogy a békés tüntetők ellen ne vessenek be erőszakot” – nyilatkozta Mike Elliot, Brooklyn Center polgármestere az esettel kapcsolatban. A városvezető emellett kijárási tilalmat vezetett be reggel 6 óráig.

Menekülés közben lőtték le

A rendőrség az esettel kapcsolatban közleményt adott ki. Mint nyilatkozták a rendőrök vasárnap délután igazoltatták az autóval közlekedő Daunte Wright-ot, aki ellen kiderült, hogy elfogatóparancsuk van. Wright az igazoltatást követően visszaszállt az autójába és elmenekült a helyszínről. A rendőrök ezt követően tüzet nyitottak a járműre, és az egyik lövés eltalálta Wright-ot, aki még pár háztömbnyi távolságra képes volt vezetni az autóját, majd beleütközött egy másik járműbe. Wright a helyszínen életét vesztette, utastársa pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az esetre aközben kerül sor, hogy Minneapolisban zajlik Derek Chauvin pere, akit George Floyd meggyilkolásával vádolnak. Mint ismert, Floyd 2020 májusában életét veszítette rendőri intézkedés közben. Az eset miatt országszerte zavargások törtek ki, amelyek más országokra is átterjedtek.

 

Címlapképen: Tüntetők sziluettje a könnygáz füstjében.

Kép forrása: Kerem Yucel / AFP

 

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. A BLM tavalyi terrorakciói következtében 300-al kevesebb bűnöző lett a rendőri erőszak áldozata egy év alatt.
2. Körülbelül 3000 fekával több lett gyilkosság áldozata az elbizonytalanodó és visszahúzódó rendőrség miatt 2020-ban.
Hej, ha az afroamerikaiak számolni tudnának...

Ott még vannak rendőrök?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés