Csányi Sándor: Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak

2021. április 12. 16:01
Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött – mondta az MLSZ elnöke.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a nagy port kavart Gulácsi-, illetve Petry-ügyre reagált.

„Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is” – fogalmazott Csányi az mlsz.hu-n.

Hozzátette: „Meggyőződésem, hogy a magyar válogatott teljesítményét és egységét nem fogja befolyásolni ez a most kialakult vita. Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak. Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött. A játékosoktól pedig azt várom el, hogy a válogatott minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésére koncentráljanak”.

Kép forrása: MTI / Illyés Tibor

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bírom, amikor ezek a becsületre meg a morálra hivatkoznak.
Meg amikor Kína letagadja a kínaivírust.

Nem értem, Gulácsy miért tartotta fontosnak ezt a nyilatkozatot? Magától tette, elvárták tőle, netán kénytelen volt? Azért kérdezem, mert éppen Petry esete bizonyítja, hogy az idegenlégiósokkal bármit meg lehet tenni. Nem tudom például, hogy néznek Németországban Lewandowskira, aki a lengyel válogatottal együtt nem volt hajlandó letérdelni. Hazájában biztos, hogy helyeslik.

Gulácsy esete kísérlet lehet a válogatott szétzüllesztésére. Biztosak lehetünk benne, hogy a lelátón lesz egy csoport, amelyik kikezdi. Ezt neki is tudnia kellett, ezért is érdekes, miért, esetleg milyen nyomásra nyilatkozott? A folyamat eljuthat odáig, hogy lemondja a válogatottságot, lemondatják vele. Ezzel megindulhat egy erózió a válogatottban, esetleg más nyugaton játszó magyar focista is kerülhet Gulácsyhoz hasonló helyzetbe. Szóval jó kezdet lehet a feljövőben lévő válogatott szétzilálására.

Nem kell bántani Gulácsyt. Ha meggyőződésből nyilatkozott, azért, ha nyomás alatt tette, akkor azért. A lényeg az, amit a kapuban nyújt, a többi nem számít. Ha Gulácsyt kikezdik, akkor egy lavina indulhat el, és valahol, valakiknek ez lehet az érdekük.

Gulácsy is, Petry is Németországban dolgozott, mind a kettő véleményt mondott. Eltérő következménnyel. Ebben minden benne van, de te Gulácsyt tünteted fel áldozatnak. Mert ellenvéleményeket fogalmaztak meg vele szemben. Mekkora csapás!

Nem értek egyet Gulácsyval, amit leírtam vele kapcsolatban azzal nem Gulácsyért, hanem rajta keresztül a válogatottért aggódtam. Mert itt szemét módon, áttételesen a válogatott van kikezdve. Remélem ezt a fiúk is látják.

Ha a magyar válogatott letérdel, akkor azon a napon a magyar labdarúgó-válogatott megszűnik létezni.
Gulácsinak pedig meg kell szólalnia, hogy értette, amit értett?

Gulácsi szelet vetett. Most azt kívánja Csányi kolléga, hogy a vihart ne
arassa le senki. Naivitás, mert lesznek még áldozatok. Gulácsin, Petryn
és most már Dárdain kívül is.

Gulácsi odavágott a csapategységnek és maga ellen hergelte a
szurkolókat, nagyon nehéz helyzetbe hozva Rossi kapitányt. Talán a
legyegyszerűbb az lenne, ha a főokosok nem reagálnának, a szurkolók
meg majdcsak lecsillapodnak. Azt viszont ne várja senki, hogy Gulácsit
nem fogják az első rossz védés után széptkapni, mint bogi a lábtörlőt.

Tisztelt Csányi úr!
Tisztelettel kérem Önt ne beszéljen mellé, ne próbálja elfedni a lényeget.
Ugyanis a lényeg a véleményszabadság. Ezt sértette meg Petry munkaadója Petry esetében.
Ha Gulácsinak joga van a véleményét közzétenni, akkor ez Petryt is megilleti. Annál is inkább, mert a német alkotmány is garantálja, ahogy a témával kapcsolatos Herta csatlakozó nyilatkozata. Így azt mondhatjuk, hogy a Herta a saját nyilatkozatában foglaltakat vette semmibe.

Valakiknek kéne egy lavina, hogy elsöpörje a feljövőben lévő válogatottat. Azért, mert a válogatott sikere, ahogy az általában lenni szokott, ahogyan azt az előző EB idején láttuk, közösségképző erő is lehet.

Gulácsyval nem értek egyet, de én is védeném, mert rajta keresztül a válogatottat is védeném a megosztottságtól. Gulácsy hirtelen, a semmiből jövő, minden apropó nélküli nyilatkozata így nézve válik magyarázhatóvá. Petry esete pedig még érthetőbbé teszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés