A DK-s Barkóczi Balázs „nemzeti tragédiáról” beszél

2021. április 12. 14:28
A párt szerint a kormánynak szakértőkre kellene bíznia a járványkezelést.

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés irányítását bízza egy független, szakértőkből álló testületre, és kérjen nemzetközi segítséget a betegek ellátásához. A DK szóvivője hétfői online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy vasárnap 291-en haltak meg a koronavírus miatt. Barkóczi Balázs úgy fogalmazott:

már negyedik hete „Magyarország vezeti az egész világ halálozási statisztikáját”.

Magyarországon a múlt héten többen haltak meg, mint 15 másik európai országban együttvéve.  

Barkóczi statisztikahamisítással vádolja a kormányt

A politikus felsorolásában Máltát, Ciprust, Dániát, Luxemburgot, Finnországot, Portugáliát, Szlovéniát, Lettországot, Írországot, Litvániát, Észtországot, Svédországot, Ausztriát, Horvátországot és Belgiumot említette, jelezve, ezekben az államokban összesen 72 millióan élnek. A jelenlegi, „nemzeti tragédiának is beillő” helyzet egyenes következménye annak, ahogy a kormány kezelni akarta ezt a járványt – értékelt a szóvivő. A „titkolózással, összevissza beszéléssel, statisztikahamisítással és káosszal” azt sikerült elérni, hogy az embereknek minden bizalma megszűnt a kabinetben – fogalmazott Barkóczi Balázs.

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Napichart: Zuhanórepülésnek ennyire még nem örülhetett magyar kormány
2021. április 12. 13:01
2010 óta a súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya csökkenésbe kezdett, majd zuhanórepülésbe váltott át Magyarországon. Az unortodoxnak nevezett gazdaságpolitika teljes foglalkoztatást alakított ki, a nettó reálbérek a 2002 és 2010 közötti 13 százalék helyett 2010 után több mint 60 százalékkal emelkedtek és a beinduló, fenntartható növekedés fő haszonélvezői a családok és az alacsonyabb jövedelmű csoportok voltak. „Az Orbán-kormány 2010-ben olyan Magyarország irányítását vette át, ahol 3,7 millió ember dolgozott, ahol 73 500 forint volt a minimálbér, ahol nem létezett családi adókedvezmény vagy családi otthonteremtési támogatás, ahol a megváltozott munkaképességű honfitársainknak csak 18 százaléka kapott állást. Ma 4,5 millió ember dolgozik, a minimálbér 167 400 Ft, a családi adókedvezmény miatt 3000 milliárd forint maradt a gyermeket nevelő családoknál és már majdnem minden második megváltozott munkaképességű honfitársunk munkából tartja el magát és családját” – írta Fülöp Attila államtitkár a Facebookon. Nem meglepő, hogy a súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya is csökkenésbe kezdett, az uniós átlaghoz képest háromszoros ütemben."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés