Technikai hiba volt a politikai tartalmak visszafogása a Facebookon

2021. április 10. 8:26
Többek között Varga Judit, Fekete-Győr András és Karácsony Gergely is aggodalmát fejezte ki Facebookon az ügyben, hogy a közösségi média csökkenteni fogja a politikai tartalmak elérését.

Fekete-Győr András a posztjában például már a politikai tartalmak teljes tiltását vizionálta, pedig csupán arról lehet szó, hogy egy hónapok óta tesztelt változás értelmében kevesebb politikai tartalmat jelenítenének meg a felhasználók hírfolyamában.

Hogy a politikai tartalmak csökkentésére irányuló tesztelés Magyarországra kiterjesztéséről van-e szó, az csak az egyik lehetséges forgatókönyv. A közösségi oldal szóvivője annyit közölt a HVG megkeresésére:

a Facebook tud a jelenségről, és vizsgálja azt.

A portál szerint azonban rövid vizsgálódás után kiderült, hogy egyszerű technikai hiba miatt tapasztalhatta több hazai politikus, hogy bejegyzései kevesebb emberhez érnek el. A Facebook szóvivője elmondta: a hiba több országban is okozott hasonló jelenséget, de már elhárították.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A technikai hiba az volt, hogy _Karacsony_ nem volt foghato valameddig, vagy teljes egeszeben, mert neki konkretan ott zajlik a munkajajaja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés