Gulyás: Petry véleménye a szivárványcsaládokról megegyezik a német alkotmánybíróság véleményével!

2021. április 8. 11:20
„Jogállamban az ilyenekért nem járhat büntetés, ha igen, akkor a hatóságoknak kellene fellépni” – jelentette ki Gulyás Gergely.

Gulyás Gergelyt a kormányinfón a nagy port kavart Petry-ügyről is kérdezték. Ismert: a Hertha kapusedzőjét azután bocsátotta el a német klub, hogy egy Magyar Nemzetnek adott interjújában kritizálta az európai migrációs politikát, valamint kijelentette, hogy nem ért egyet Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott véleményével.

A miniszter felháborítónak tartja Petry Zsolt menesztését a Herthától, szerinte Németországnak arra kell válaszolnia, hogy még mindig jogállamról beszélünk-e. „A szólásszabadság közös európai érték, szélsőségesnek nem tekinthető véleményeket egy jogállamban nem szoktak büntetni, ez súlyos ügy” – mondta a miniszter. A 20. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, és nem akarjuk, hogy ez megismétlődjön, semmilyen gyűlöletre nem hívott fel a kapusedző véleménye, egyébként is egyetért Gulyás az ott leírtakkal – derült ki a miniszter szavaiból.

„Ha nem egy vicc lenne a hetes cikkely szerinti eljárás, akkor ez egy olyan dolog lenne, ami felvetné, hogy az alapvető értékek veszélybe kerültek Németországban” – tette hozzá.

„Az más kérdés, hogy jogállamban szokatlan módon, a német alkotmánybíróság véleményét figyelmen kívül hagyva a német parlament lehetővé tette az azonos neműek házasságát” – mondta a miniszter, aki leszögezte: Petry véleménye a szivárványcsaládokról megegyezik a német alkotmánybíróság hatályos véleményével, a migrációról elmondott álláspontja pedig egy visszafogott, kulturált, az európai értékek védelmét középpontba helyező álláspont.

„Jogállamban az ilyenekért nem járhat büntetés, ha igen, akkor a hatóságoknak kellene fellépni” – zárta le az ügyről alkotott véleményét Gulyás Gergely.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarországon az emberek 80%-ának fogalma sincs arról az elképesztő woke véleményterrorról, ami nyugaton megy. Állítom, hogy fogalma sincs. Én megrettenve figyelem.

Hajrá Magyarország Kormánya! Így kell ezt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés