„Hogyan van ez, Miniszterelnök úr?” – Így kérik számon híveik a baloldal politikusain az oltakozást

2021. április 7. 10:44
Gyurcsány, Hadházy, Karácsony Gergely és Szabó Tímea esetében meglepően korai az oltás, Schmuck Erzsébet pedig túl oltásellenes a vakcinához – náluk idősebb, veszélyeztetettebb választóik véleménye az ellenzéki összefogás képviselőinek oltakozásáról.

Mint arról korábban írtunk, sajtóinformációk szerint a baloldalon is bírálják Gyurcsányék oltásellenes kampányát, amelyet a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán úgy összegzett:

téged lebeszélnek, de magukat azért beoltatják.”

Kocsis Máté közösségi oldalán emlékeztetett: „László Imre, Hiesz György, Kálmán Olga, ma meg a nagyfőnök, Gyurcsány Ferenc is megkapta (a védőoltást – a szerk.), és mindent nagyon jónak talált. A parlamenti képviselőik közül volt olyan is, aki a kínai vakcinát kapta. Nahát” – jegyezte meg a képviselő. Hozzátette:

sok ember utasította vissza az oltást csak azért, mert Gyurcsányék a fülükbe tették az oltásellenes bogarat.”

„Mindegyik vakcina hatékony és biztonságos, a balosok mégis csinálták az ezzel ellentétes kampányt, mert sok halott esetén megbukhat a kormány 2022-ben, ahogy mondták” – szögezte le bejegyzésében Kocsis Máté.

Összezavarodott választók, oltakozó képviselők

A baloldali képviselők közösségi oldalukon megosztott fotókkal/bejegyzésekkel adtak hírt követőik számára arról, hogy ők maguk már átestek a koronavírus elleni védőoltáson, ezzel azonban, úgy tűnik, megzavarták saját választóikat, kommentelőiket is.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke például „Ne kerteljünk: ment, mint a karikacsapás:)” felütéssel kezdte bejegyzését, amelyben követőit arról tájékoztatta 2021. április 1-jén, hogy Pfizer vakcinát kapott. „Az egész nem volt tíz perc”, mondta, hozzátéve, hogy „aztán majd pár hét múlva jön a következő”.

Hogyan van ez, Miniszterelnök úr?”

– kérte számon Gyurcsányt egy választó a korábbi miniszterelnök bejegyzésére reagálva, aki állítása szerint már december regisztrált a védőoltásra, és kommentjében leszögezte: még azt is közölte háziorvosával, hogy számára bármelyik vakcina megfelel. A hozzászóló kiemelte azt is, hogy nagyjából egy korban van Gyurcsány Ferenccel, ő mégis azt az információt kapta háziorvosától, hogy a 60 év alattiakat nem olthat be.

Ön hogyan intézte el, hogy 60 év alattiként beoltották?

– kérdezte követője a politikust.

Jakab Péter és Hadházy Ákos oltakozását sem értik

Gyurcsány Ferenchez hasonlóan Jakab Péter és Hadházy Ákos (életkorukhoz mérten) korai oltakozását is „frusztrálónak” tartják egyes kommentelők a legnépszerűbb közösségi oldalon. „Életkorát figyelembe véve milyen indoklással kaphatott vakcinát?” – kérdezték Jakabtól, míg Hadházy Ákos bejegyzése alá egy 74 esztendős kommentelő írta az alábbiakat:

Irigylem Önt. Nálunk a családban még senki nem kapott. Én 74. évemben járok és már az elején regisztráltam”

– tudatta a hozzászóló.

Karácsony Gergely oltakozásán külön felháborodtak a kommentelők

A baloldali városvezető oltakozásáról szóló bejegyzése alá egy választó egyenesen azt írta:

mindegyik csak lázít az oltás ellen, de ott csaholnak az első sorban, hogy megkapják.”

Szabó Tímea oltakozását ironikus, Ungár Péterét obszcén kommentekkel is jutalmazták a választók

A Párbeszéd társelnökének oltakozását több követője is ironikus kommenttel „üdvözölte”. Mint fogalmaztak: Szabó Tímea „jól tartja magát öregségére, hogy már megkapta az oltást. Én és a férjem 67 évesen akkor még a fiatalok közé tartozunk, mert még nem kaptunk” – adták tudtára a már beoltott pártelnöknek. Ungár Péter alá pedig egyenesen azt írták:

Ezt a k…g ellenzéket nem érdekli, hogy emberek halnak meg tömegével, egy a lényeg, hogy gyűlöletet szítsanak a kormány ellen”.

Schmuck Erzsébet még kommentháborúba is bonyolódott egy választóval, de veszített

A fenti reakciókhoz képest talán Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője járhatott a legrosszabbul, hiszen a politikus bejegyzése alatti kommentszekcióban egy választó azt írta:

Álszent nőszemély! Eddig hergelte az embereket ellene a Parlamentben! Majd bele fulladt, úgy fújta. Szégyelljék magukat! Gumigerincű Erzsébet”

– fakadt ki a csalódott követő annak apropóján, hogy Schmuck bejelentette: a kínai vakcinával fogják beoltani. Azonban az LMP-s képviselő nem hagyta annyiban az őt ért kritikát. A kommentelőnek válaszul azt írta:

keresse már meg, hogy én mikor szóltam az oltás ellen és idézze be ide!”

– írta  a képviselő. Ám a kért idézet szinte azonnal megérkezett a választó részéről: „Ráadásul a kínai vakcina beszerzéséről úgy döntött a kormány, hogy annak fejlesztője nem is kezdeményezte az oltóanyag engedélyeztetését az Európai Gyógyszerügynökségnél. Így kínai vakcinával kapcsolatban a lakosság részéről olyan nagyfokú bizalmatlanság alakult ki, ami indokolttá teszi, hogy a vakcinabeszerzéseket szakértők bevonásával egy önálló parlamenti bizottság is vizsgálja” – idézte a politikust a választó,  hozzátéve:

én nem az oltásellenességéről írtam, hanem a kínai és orosz vakcina ellenességéről!”

 

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyedül a Fidesz szorul a választók kegyeire. Az ellenzék a választók helyett nyíltan inkább természeti katasztrófákra, pusztító világjárványokra, Magyarország számára hátrányos világgazdasági körülményekre, USA- vagy EU-intervencióra, globális háttérerők támogatásaira épít. Az első kettő nagyon nem jön be nekik.

Hát, belementek a faszerdőbe, de elegánsabb lenne akkor szidni őket, amikor már minden statisztikán látszik, hogy bevált az oltás. 2022 még messze van...

A vakcina-bűntudatosok bandája most már támadólag előre menekülne, látva a kormány igazát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés